Cum sa nu mai mananci dupa ce iesi de la sala

Dupa ce ai tras din greu la ora de TRX simti nevoia sa te recompensezi cu ceva, nu? Ai grija, caci studiile arata ca oamenii tind sa aleaga alimente grele, in portii mari, dupa sala.
 
Nu e nicio problema sa iei o gustare sau chiar o cina sanatoasa, dar cand mananci in nestire, fara sa-ti asculti cu adevarat organismul, atunci e o problema. Nu faci decat sa pui la loc ce ai dat jos, daca nu cumva chiar mai rau, sa adaugi mai multe calorii. 
 
Iata cateva modalitati prin care sa nu mai faci excese dupa sala:
 
Ia masa imediat dupa sala 
 
Daca ai observat ca iti este mereu foame dupa sala, atunci programeaza-ti sportul inainte de o masa principala. Asa vei manca echilibrat si te vei scuti de niste calorii pe care le-ai fi inghitit sub forma de rontaieli. Prepara-ti cina inainte sa pleci la sala, iar cand te intorci, numai incalzeste-o. 
 
Fa-ti antrenamentul distractiv 
 
Cauta ceva care te distreaza, care iti place foarte tare, astfel incat sportul in sine sa fie o recompensa. Un studiu din 2014 realizat de Universitatea Cornell a invitat mai multi voluntari sa faca o plimbare de 2,25 kilometri. Jumatate dintre acestia stiau ca fac sport, iar cealalta jumatate a fost instiintata ca participa la o plimbare scenica. Rezultatul? Cei din grupul cu sportul au mancat cu 35% mai multa budinca de ciocolata la desert decat grupul de actorie. 
 
 
Proteine si carbohidrati 
 
Daca ai nevoie de o gustare dupa sala, alege carbohidrati si proteine in proportie de 4:1. Pentru un antrenament sub o ora limiteaza-te la o gustare de 150 - 200 de calorii, de exemplu o felie de unt de arahide cu gem sau o mana de trail mix.  
 
O alta gustare sanatoasa pe care o poti lua dupa sala este laptele degresat. Unele studii sustin ca laptele degresat cu cacao ajuta la imbunatatirea performantei chiar mai bine decat bauturile sportive.
 
Nu mai manca din obisnuinta 
 
Poate te-ai obisnuit sa bei un smoothie de 500 de calorii dupa fiecare antrenament, dar astfel ajungi sa nu obtii rezultate la sala. Alege gustari diferite in functie de intensitatea clasei la care te duci. In plus, intreaba-te daca chiar ai nevoie sa mananci sau o faci din plictiseala, oboseala sau stres. In plus, daca a doua zi nu te duci iar la sala, nu mananca in ideea de a ajuta muschii sa-si revina. Vor face asta in ziua de repaos. 
 
Bea apa imediat dupa ce termini 
 
Prioritatea numarul 1 dupa ce termini sala ar fi sa inlocuiesti lichidele pe care le-ai pierdut si astfel iti va trece si foamea. Nu bea cantitati foarte mari de apa, totusi, caci poti face intoxicatie de apa din cauza nivelului foarte mic de sare din organism.
 
Tags:
sala
mancare
gustare
apa
smoothie
calorii
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare