Cum sa nu mai tii dieta niciodata

Motivatie 19.04.2016

 

 
Dietele ar trebui tinute doar ocazional, atunci cand avem cate un eveniment important pentru care dorim sa aratam cu 2-3 kilograme mai slaba. In rest, ar trebui sa urmam cateva obiceiuri sanatoase care sa ne mentina greutatea la standardele dorite.
Exista cateva trucuri sau solutii simple pe care daca le urmezi ai toate sansele sa-ti schimbi obiceiurile si sa urmezi un mod de viata sanatos.
 
 
Mananca micul dejun
 
Iata ce ai de facut: te trezesti si mananci micul dejun. Este foarte simplu si odata ce intra in rutina ta zilnica nu ar trebui sa-ti mai faci griji. Este la fel de simplu ca spalatul pe dinti si are un impact extrem de mare pentru sanatatea ta. Un mic dejun sanatos te va ajuta sa-ti setezi intreaga zi intr-un mod sanatos. Un mic dejun satios te va ajuta sa te simti satula pentru mai mult timp si sa nu fii infometata la pranz.

Alege alimentele de calitate
 
 
Uita putin de numaratul caloriilor. Oamenii slabi aleg mancarurile sanatoase in locul junk food. Gandeste-te la 100 de calorii provenind din chips-uri de cartofi in comparatie cu 100 de calorii ce provin din migdale. Desi ar parea ca mananci mai multi cartofi pentru aceste calorii, te vei simti mult mai repede infometata decat daca ai manca migdale. I plus, acestea din urma vin la pachet si cu o multime de alti nutrienti esentiali pentru sanatate.
Garantat, nu va fi usor sa alegi alimente integrale sau pe acelea minim procesate la inceput. Insa, dupa ce vei realiza cat de bine te simti mancand sanatos, iti va intra in automatism acest lucru.

Mananca acasa
 
Persoanele care nu au probleme cu greutatea au tendinta de a gati acasa. Studiile au aratat ca mancarea gatita acasa este mai sanatoasa decat acelasi fel de mancare consumat la restaurant. Pentru a-ti fi mai usor sa gatesti acasa, trebuie sa-ti faci un plan saptamanal al mancarurilor pe care vrei sa le pregatesti. Fa-ti cumparaturile odata pe saptamana si organizeaza-te temeinic.
 
Fa sport regulat
 
Sportul este cel mai sanatos lucru pe care il poti face pentru corpul tau. Insa nu e de ajuns sa faci sport o luna, iar apoi sa iei o pauza de jumatate de an. Sportul trebuie sa intre in rutina ta si pentru o viata sanatoasa trebuie sa faci miscare zilnic. Acele recomandari cu 30 de minute de miscare zilnic nu sunt niste aberatii, sunt concluziile unor specialisti. Iar pe langa acestea, daca vrei sa nu mai tii dieta niciodata, ar fi indicat sa mergi cel putin o data pe saptamana la sala de fitrness sau la alergat in aer liber.
 
Construieste-ti mesele in jurul produselor
 
Daca stii ca un produs este sanatos, plin de nutrienti si sarac in calorii, trebuie sa faci in asa fel incat sa sa incluzi acel produs in dieta ta. Asadar, alege-ti cateva produse pentru fiecare zi a saptamanii si concepe meniul astfel incat sa fie incluse.
 
 
 
 
 
Tags:
dieta
viata sanatoasa
niciodata
micul dejun
sport
alimente sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare