Cum sa slabesti fara sa te agiti prea tare

Iti trebuie disciplina de fier daca iti propui sa duci o dieta pana la capat. Trebuie sa ai taria de a nu cadea prada ispitei camuflate intr-o bomboana de ciocolata sau intr-o shaworma- dupa gust. Pentru cei slabi de inger si sensibili la pofte, exista modalitati mai simple de a slabi.

Iata cele 9 solutii care te vor ajuta sa slabesti cat ai zice peste. Nu trebuie sa mergi la sala si nici nu te pune nimeni la dieta.
 
1. Nu incepe niciodata masa fara sa fi baut initial un pahar cu apa. Daca te hidratezi, vei manca mai putin si vei mentine senzatia de satietate pana la urmatoarea masa. Bea apa cu lamaie in fiecare dimineata.
 
2. Fa cateva schimbari in meniul tau zilnic. Incearca sa inlocuiesti sosul de maioneza cu un dressing vinaigrette ca sa tai printr-o simpla miscare 80 de calorii. Iti place sa rontai fructe uscate cand esti la job? Mare greseala! Inlocuieste-le cu fructe proaspete si vei reusi sa eviti tot zaharul cu care risti sa-ti bombardezi organismul.
 
3. Desertul inseamna la tine un adevarat festin cu gogosi, bomboane si prajituri? Aici ai ceva de lucru: inlocuieste tot cu o bucatica de ciocolata neagra. Sigur ca nu vei fi la fel de satisfacuta initial, dar atunci cand vei avea o talie mai subtire de etalat, satisfactia va fi garantata.
 
4.Portioneaza mancarea cu grija. Daca nu ai instrumete de masurat, portioneaza mancarea cu mana. Ai mare grija si la dimensiunea farfuriilor. In ultimii zece ani diametrul farfurilor folosite in casa si la restaurante a crescut de la 22 de centimetri la 33 de centimetri. Rezultatul se cuantifica in portii duble! In plus, moda impune farfurii supradimensionate, ceea ce face ca o portie normala de mancare sa para foarte mica. Cea mai buna solutie este sa uiti de canoanele modei si sa folosesti farfuriile delicate si mici din bufetul bunicii.     
 
 
5. Evita bauturile cu prea multe calorii. Nu e de mirare ca nu poti sa slabesti din moment ce versi valuri de valorii pe gatlejul insetat. Incepand cu sucurile carbogazoase si pana la paharul de vin rosu de seara, tot ce bei contine calorii. Solutia e sa bei mai multa apa si daca nu iti place, sa ii pui o aroma de lamaie, castravete sau menta.
 
6. Nu te infometa prea mult timp. Niciodata nu vei slabi daca te infometezi. Incearca sa ai un program de masa bine stabilit. Altfel ajungi sa mananci foarte putin iar organismul va acumula absolut tot.
 
7. Incearca sa ai gustari bogate in proteine. Cu alte cuvinte, evita tot ce inseamna chipsuri si biscuiti si mananca alimente bogate in fibre, care induc senzatia de satietate. Gasesti aici lista gustarilor care au mai putin de 100 de calorii. In plus, daca mananci gustari cand trebuie, nu vei mai ataca in forta fiecare masa.
 
8. Ia cina devreme si mananca ceva light. Pe Dietetik gasesti 5 idei de cina light care te pot ajuta. Incearca sa mananci la cina doar 25% din caloriile pe care le mananci intr-o zi normala si mananca cu 2-3 ore inainte de culcare, nu mai tarziu, ca sa nu iti ingreunezi digestia si somnul.
 
9. Dormi suficient. Lipsa somnului te face sa mananci mai mult intreaga zi si nu iti furnizeaza deloc energie pentru antrenamente. Ideal ar fi sa dormi 7 ore pe noaptea. Somnul te ajuta de altfel sa si slabesti.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Cum sa slabesti fara sa te agiti prea tare
portionare mancare
apa cu lamaie
slabire rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare