Cum sa te porti cu persoanele pasiv-agresive

Stiti cum sunt oamenii cu comportament pasiv-agresiv. La baza sunt extrem de furiosi dar isi manifesta aceasta furie in modalitati indirecte de nu stii cum sa-i apuci. Pentru ca am avut de-a face cu astfel de persoane, am decis sa scriu un mic ghid despre cum sa te porti cu persoanele pasiv-agresive.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ati observat cat de dificile sunt persoanele care au astfel de probleme ? Si cati nervi te apuca atunci cand incerci sa ajuti o persona care este nefericita dar refuza sa discute despre problema pe care o are?

Eu am colegii la job care au un comportament pasiv-agresiv si nu reusim sa colaboram foarte bine. In plus atitudinea lor refractara se rasfrange asupra intregului mediu de lucru. Rezultatele, evident, incep sa fie mai slabe. Cum sa te porti cu persoanele pasiv-agresive ?

In primul rand, trebuie sa depasesti niste bariere. Prima este cea de comunicare.

 

Oamenii cu comportament pasiv-agresiv pot spun ceva dar pot gandi cu totul altceva. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie la comportamentul pe care il au. Nu lua niciodata o aparenta intelege verbala ca pe ceva sigur. Asigura-te ca, in cazul in care i-ai dat un proiect, il va respecta. Pentru ca tind sa iti piarda rapid interesul si sa nu duca la capat ce si-au propus.

In cazul in care apare o situatie de conflict, nu ridica tonul la inaltimea colegului cu comportament pasiv-agresiv. Aminteste-ti ca baza sa e plina de furie, asa ca nivelul pana la care ajunge poate fi ridicat. Rezolva conflictele altfel.

Cea mai eficienta strategie este sa nu iei personal ce auzi. Cand se enerveaza, persoanele cu comportament pasiv-agresiv tind sa spuna si ce nu isi doresc. Totul vine din propria lor frustrare, asa ca nu baga in seama prea mult ce auzi si gandeste-te ca nu iti sunt de fapt adresate cuvintele negative.

Aveti astfel de colegi ? Cum va intelegeti cu ei ? Daca mai aveti nevoie de sfaturi, gasiti pe care2.com. 

Tags:
Cum sa te porti cu persoanele pasiv-agresive
relaxare
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare