Cum sa te tii de o dieta pana la capat

Dupa ce ai vazut un film cu Angelina Jolie, pe care pur si simplu o adori, te-ai uitat in oglinda si ai zis ca este timpul sa te apuci de slabit. Te-ai apucat sa tii o dieta si sa faci sport, dar pe parcurs ce trecea efectul fimului, se stingea si pofta ta de a manca sanatos si dupa anumite reguli. 
 
Fie ca se numeste Weight Watchers, Montignac, Paleo sau Ornish, orice dieta presupune disciplina si ambitie. Iti vindem cateva trucuri cu ajutorul carora sa duci dieta la capat. 
 
1. Informeaza-te bine despre dieta pe care vrei sa o urmezi
 
Nu te panica si nu te apuca sa tii prima dieta de care auzi. Documenteaza-te bine si alege ceva ce se potriveste cu stilul tau de viata si cu preferintele tale. O opinie avizata o gasesti la nutritionist, care iti poate indica cu exactitate de ce ai nevoie. 
 
2. Nu exagera inainte de dieta 
 
Dupa ce ai gasit dieta care ti se potriveste, nu profita de ultimele zile inainte sa incepi. Daca vei exagera cu mancatul de ciocolata si alte dulciuri, nu vei face decat sa-ti ingreunezi munca. 
 
 
3. Fii constienta de tranformarile din corpul tau 
 
Daca dieta pe care o tii consta si in detoxifiere, documenteaza-te despre cum iti afecteaza aceasta starea de spirit si organismul. Te vei simti obosita, irascibila si s-ar putea sa fii destul de greu de suportat de ceilalti. Bineinteles ca efectul poate diferi de la o persoana la alta, dar e bine sa stii la ce sa te astepti. 
 
4. Rasfatul de sarbatori 
 
Nu te mai minti inainte de Craciun ca o sa tii dieta ca la carte, ca tot vei gusta o sarmaluta. Asa este si de Paste si de alte sarbatori la care toata familia mananca produse traditionale. Fii sincera cu tine si permite-ti sa gusti putin din fiecare, pentru ca oricum se va intampla asta, numai ca fara mustrari de constiinta. Important este sa nu exagerezi si sa te tii apoi de treaba cu seriozitate. 
 
5. Stabileste sfarsitul dietei 
 
Ca sa nu ai senzatia ca vei tine dieta asta la nesfarsit, toata viata ta, ai nevoie sa stabilesti cand se va incheia. Calculeaza un termen realist, in care sa dai jos un anumit numar de kilograme, apoi incheie-o. Intre timp, iti vei fi schimbat stilul de viata si unele obiceiuri sanatoase vor ajunge sa faca parte din rutina ta. 
 
6. Asteapta-te sa gresesti 
 
Fii constienta ca te vei abate uneori de la reguli, dar nu renunta la dieta imediat ce ai mancat o felie de pizza. Nu inseamna ca toata dieta este compromisa si nici ca poti sa mananci toata pizza. Tine-te de dieta si nu abandona. 
 
7. Vizualizeaza rezultatele 
 
In momentele in care vrei sa renunti, aminteste-ti de ce te-ai apucat de dieta. Imagineaza-te in rochia care era preferata ta pe vremea cand incapeai in ea sau orice altceva ti-ai propus la inceputul schimbarii tale. 
 
8. Ai rabdare 
 
Atunci cand esti aproape disperata, asta e ultimul lucru pe care vrei sa-l auzi: sa ai rabdare. Probabil ca din moment ce te-ai apucat de dieta, vrei sa dai kilogramele jos cat mai repede, insa cu cat vei slabi mai repede, cu atat le vei pune la loc mai usor. 
 
Tags:
dieta
slabit
motivatie
nutritionist
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare