Cum sa-ti protejezi parul vara

Vara, parul are la fel de mult de suferit ca si pielea, daca nu il protejam. Asa cum pe corp ne dam cu creme cu factor de protectie solara, asa trebuie sa avem grija si de podoaba capilara. 

Tunde-ti des varfurile 
 
Ar fi trebuit sa incepi vara cu o tunsoare, pentru a scapa de varfurile despicate si pentru a-ti reimprospata stilul. De asemenea, varfurile trebuie taiate si la mijlocul sezonului sau cand te intorci de la mare. Apeleaza la aceasta masura ori de cate ori crezi ca parul tau are nevoie si nu-ti face griji de lungimea lui, parul creste oricum mult mai repede vara. 
 
Nu mai usca parul cu foehnul 
 
Incearca sa renunti la foehn macar vara, cand oricum temperaturile sunt foarte ridicate. Caldura din mediu il face deja fragil si uscat, asa ca nu mai adauga inca un factor de stres. Feohnul deshidrateaza excesiv parul, iar acesta isi pierde elasticitatea, devine casant si se rupe mult mai usor. Atunci cand totusi il folosesti, e bine sa faci o separare a parului ud de cel uscat, cu niste clame de prins parul, evitand astfel sa usuci inca o data, parul deja uscat si supraincalzirea firului de par.
 
Nu folosi in fiecare zi sampon 
 
Daca esti genul care se spala pe cap in fiecare zi, evita sa folosesti mereu samponul. Spalarea zilnica cu sampon, mai ales a parului lung, nu face decat sa indeparteze stratul de sebuum natural, necesar firului de par. Sau, daca nu reusesti sa lasi macar o zi intre spalari, foloseste un sampon care nu contine sulfati, pentru ca acestia usuca foarte tare parul. 
 
 
Foloseste produse de ingrijire cu filtre UV 
 
Aplica zilnic (cel putin in perioadele in care petreci mult timp afara) un produs de ingrijire a parului, care contine filtre UV (sub forma de spray, gel sau crema). Iti vei proteja astfel firele de par. O masura foarte buna pe care poti sa o mai iei este sa porti o palarie cu borurile largi. 
 
Hidrateaza parul cu uleiuri naturale 
 
Uleiurile naturale hidrateaza intens si dau stralucire parului uscat. Poti aplica ulei de arganm, de masline sau de migdale, care vor hrani parul cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitina si acizi grasi. 
 
Masti home made 
 
Ca sa economistesti banii pe care i-ai arunca la salon, pentru un tratament, fa-ti singura acasa masti cu ingrediente naturale. Poti sa alegi masca cu ulei de masline si lavanda sau pe cea cu oua, miere si ulei de masline. Avem aici si aici mai multe sugestii.
 
Foto: Hepta
Tags:
par
vara
soare
UV
raze
caldura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare