Cum scapi de burta fara sa te infometezi

Secrete 13.03.2014 Livia Caled

Cand ne ingrasam, cea mai multa grasime se depoziteaza de obicei in zona abdominala, distrugand orice idee de silueta. Nimic nu e mai inestetic pentru o femeie ca o burta rotunjoara care se incapataneaza sa se vada prin toate hainele.

Din fericire, grasimea din zona abdominala este prima care dispare in timpul unei cure de slabire, insa, de cele mai multe ori, ea dispare doar cu multi nervi, stres, foame si tot felul de pofte alimentare infranate. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce e de facut pentru a evita infometarea si pentru a scapa rapid de inestetica burta?

1. Fa in fiecare dimineata cate 20-30 de abdomene

Poate ca la inceput o sa ti se para destul de inconfortabil sa faci abdomene dupa ce te trezesti, insa dupa o saptamana o sa-ti intre in ritm si o sa te simti bine ca faci asta. Exercitiile dimineata, oricat de usoare ar fi, te ajuta sa fii in forma si sa ai energie pentru toata ziua. Plus de asta, exercitiile fizice iti dau o stare psihica buna. Cele mai bune exercitii pentru burta sunt, bineinteles, abdomenele. Aici gasesti o serie de exercitii usoare, de facut acasa, pentru un abdomen plat. 

2. Nu sari peste micul dejun

Ca sa ai un corp armonios, trebuie sa mananci echilibrat si regulat. Micul dejun trebuie sa fie satios, pentru a te salva de foamea care se instaleaza pana la ora pranzului. Cele mai recomandate alimente pentru micul dejun sunt ouale fierte, branza, cerealele integrale cu lapte de soia sau iaurt, fructele, maslinele, branza, cascavalul, omleta, mierea, sunca slaba, painea prajita cu avocado si rosii cherry, salatele, legumele de tot felul. 

Citeste si 10 mic dejunuri sanatoase si rapid de preparat.

3. Mananca mai putini carbohidrati

Mai multe studii au aratat ca persoanele care consuma multi carbohidrati, tind sa se ingrase in jurul taliei. Carbohidratii ne parvin din doua surse principale: zahar si amidon. Alimentele bogate in amidon sunt painea, cartofii, orezul, pastele, cerealele, biscuitii, dulciurile, gogosile, produsele de patiserie. Medicii recomanda sa inlocuim painea alba cu painea neagra, pastele cu faina alba cu pastele integrale, sa evitam cerealele care contin zahar, sa consumam orez brun si, in general, sa renuntam la alimentele care contin faina alba si zahar alb. Carbohidratii ni-i putem lua si din mazare, linte, fasole, morcovi, fructe si din tot felul de legume, aceste alimente nefavorizand depunerea grasimii in zona abdominala.

4. Mai usor cu grasimile combinate cu carbohidratii

Grasimile consumate separat de carbohidrati nu ingrasa asa de tare si au avantajul ca ne dau o senzatie rapida de satietate, care ne tine pentru mult timp. Insa, in combinatie cu painea, pastele sau cartofii, grasimile ajung sa se depuna destul de rapid. Asadar, daca mananci des mici si carnati cu paine, paste cu smantana sau sandviciuri cu parizer si salam, nu trebuie sa te miri ca ai burta. Nutritionistii recomanda evitarea grasimilor rele (mezeluri, carne de porc, margarina, alimente de tip fast-food, cartofi prajiti, chipsuri, prajeluri, biscuiti, prajituri, produse de patiserie) si inlocuirea lor cu grasimile bune (peste, avocado, nuci, seminte, ulei de masline, carne slaba, lactate usoare), pentru a evita instalarea bolilor de inima. Studiile au aratat ca dietele fara grasimi s-au dovedit, pe termen lung, ineficiente in pierderea in greutate, de aceea orice dieta de slabire trebuie sa contina si grasimi, preferabil sanatoase.

5. Mananca putin si des

Daca faci pauze prea lungi intre mese, senzatia de foame se va instala rapid si te poate determina sa faci alegeri nefericite din punct de vedere nutritional. Pentru a evita instalarea senzatiei de foame, consuma intre mese nuci, migdale, seminte, fructe si legume. Nutritionistii avertizeaza ca nu trebuie sa lasi sa treaca mai mult de 5 ore intre mese si gustari. Cel mai bun program alimentar este cel format din 3 mese principale si 2 gustari. Mancatul regulat ajuta la reducerea nivelului insulinei si la accelerarea metabolismului.

6. Ai grija cu dulciurile

Nu concepi nicio masa fara un desert? Ti se face pofta din senin de ceva dulce si bun? S-ar putea sa treci printr-o dependenta de dulciuri care se reflecta cel mai bine in zona ta abdominala. Pofta de dulciuri poate fi diminuata consumand fructe, migdale, seminte, miere, lapte de soia cu vanilie. Zaharul nu trebuie eliminat complet deoarece o scadere a glicemiei poatre stimula foamea si, in particular, pofta de dulciuri. Indulcitorii artificiali trebuie si ei evitati, deoarece pot predispune la ingrasare.

Citeste si Cum elimini zaharul din dieta ta in doar 2 saptamani.

 

 

Tags:
burta
cura slabire
grasime abdominala
dieta
infometare
nutritionisti
carbohidrati
grasimi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare