Cum slabesti fara sa te chinui

Ai o agenda in care iti notezi fiecare bucatica de prajitura pe care ai mancat-o si numeri caloriile cu abacul? E clar, faci parte din grupul de persoane care isi petrece week-end-ul in bucatarie, ca sa gateasca mancare sanatoasa pentru restul saptamanii. Daca te-ai saturat de un mod de viata pe model cazon, iti spunem imediat cum slabesti fara sa te chinui.

1. Prima regula e sa dormi suficient

Ati citit bine. Slabesti eficient daca te odihnesti suficient. Medicii recomanda intre 7 si 8 ore de somn. Cercetatorii de la University of Chicago au aflat ca persoanele care tin dieta si sunt bine odihnite slabesc mai rapid decat cele private de somn. Cele din urma in loc sa arda grasimi ajung sa piarda masa musculara. In plus, cei care nu dorm sunt mult mai infometati si mai pofticiosi. 

Sunt 6 semne care-ti dau de inteles ca ai nevoie de somn.


2. Tine mancarea sanatoasa la indemana

Intotdeauna vei manca ce-ti e la indemana, mai ales in zilele in care esti prea obosita ca sa te atraga o sesiune de gatit sanatos. Vrem sa recunoastem sau nu, lenea joaca un rol important in alegerile culinare pe care le facem. Un studiu efectuat la New York a demonstrat ca oamenii mananca ce e in proximitatea lor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mai multi studenti americani au fost separati in 3 grupuri: unii au fost asezati langa o farfurie cu felii de mar la indemana si putin mai departe de un bol cu popcorn delicious, al doilea grup a fost asezat langa bolul de popcorn iar al treilea grup a stat la mijlocul distantei dintre mere si popcorn. Absolut toti studentii au spus ca ar fi preferat sa manance popcorn, totusi, fiecare a mancat exact mancarea aflata la cea mai mica distanta de ei.

3. Comanda bauturile fara zahar

Iti va lua putin timp sa te obisnuiesti, totusi incearca! Este un obicei care te va ajuta sa tai cel putin 40 de calorii pentru fiecare cafea. Daca renunti si la frisca, mai tai 2 potentiale grame de grasimi care ar deveni foarte vizibile pe corp.

4. Nu lua masa in picioare

Ai fi extrem de uimita sa afli cate calorii arzi fara sa iti dai seama. Suntem in momentul in care mancam fara sa ne dam seama cand am depasit limita satietatii. Nutritionistii spun ca acest lucru este cauzat de faptul ca suntem distrasi de alte probleme. Incearca sa nu iei masa in picioare in timp ce mai rezolvi diverse probleme.

Daca stai jos, vei putea sa te concentrezi mai bine asupra mancarii si creierul tau va constientiza mai rapid ca organismul este hranit. Studiile au demonstrat ca te vei satura inainte sa termini totul din farfurie si astfel vei reusi sa nu mananci in exces.

 

Tags:
Cum slabesti fara sa te chinui
dieta rapida
exercitii usoare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare