Cum slabesti rapid 5 kilograme

Experiente 04.03.2014 Livia Caled

Ai un eveniment important in familie si e musai sa slabesti 5 kilograme ca sa te simti bine cu corpul tau? Nu este nevoie sa cauti cine stie ce dieta celebra pentru a slabi, solutia este sa optezi pentru o cura potrivita cu organismul tau, care sa fie sanatoasa si totodata drastica.

Pentru a slabi rapid 5 kilograme intr-o perioada de 7-10 zile, este important sa nu consumi mai mult de 1200-1300 de calorii zilnic, sa mananci cat mai variat si natural, sa bei multa apa, sa mananci regulat si putin, sa alegi alimentele care accelereaza metabolismul si sa nu te stresezi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Care sunt regulile alimentare de la care nu trebuie sa te abati pe toata perioada dietei?

1. Cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din meniul tau

Consuma in fiecare zi, preferabil dimineata, un bol mic cu cereale integrale cu lapte de soia sau iaurt. De asemenea, la pranz si cina, poti consuma alaturi de felul principal, un bol mic cu orez brun fiert. Mai multe studii au aratat ca persoanele care consuma cereale integrale in fiecare zi au mai putina grasime in zona abdominala fata de cele care nu au acest obicei alimentar. Pe langa faptul ca cerealele integrale reduc considerabil burta, ele ajuta la detoxifierea organismului, accelereaza metabolismul, imbunatatesc digestia si furnizeaza suficienta energie cat sa nu simti ca tii o cura de slabire drastica.

2. Consuma pe post de gustare un grapefruit sau 5-6 migdale

Grapefruitul este un fruct sarac in calorii, plin de vitamina C si fibre. Un consum zilnic de grapefruit si sucuri de grapefruit duce la arderea rapida a grasimilor si la curatarea organismului de toxine. In ceea ce priveste migdalele, acestea sunt importante pentru grasimile sanatoase pe care le contin, extrem de importante pentru sanatate. De asemenea, ele contin calciu care ajuta la intarirea sistemului osos. 

Citeste si Cum slabesti cu dieta cu grapefruit

3. Pranzul si cina trebuie sa contina musai o salata

La pranz si cina consuma o salata care sa contina multe verdeturi, 3-4 legume, o ceasca de linte fiarta, cateva cubulete de branza, seminte de in, suc de lamaie si putin ulei de masline. Lintea iti va asigura proteinele de care ai nevoie, iar semintele de in iti vor furniza o portie buna de grasimi sanatoase si vitamina B12. Salatele cu legume si verdeturi nu numai ca iti vor oferi vitamine si minerale esentiale sa fii in forma, ci vor contribui substantial la detoxifierea organismului.

4. Ce alimente mai sunt permise? 

Pe langa legume, fructe cu putin zahar (2-3 pe zi), cereale integrale, lapte de soia, migdale, iaurt si branza slaba, mai sunt permise supele (fara smantana, prajeala si cartofi), legumele preparate la aburi, ciupercile, nautul fiert, ouale fierte (unul pe zi), avocado, semintele de floarea soarelui, nucile, pestele fript, pieptul de pui la gratar (fara piele), fasolea fiarta si smoothie-urile de verdeturi. Toate trebuie consumate in portii mici, mai putin salata verde care poate fi consumata in orice cantitate.

Nutritionistii ne asigura ca respectarea celor 4 reguli alimentare de mai sus ne va garanta pierderea a 5 kilograme intr-o perioada de 7-10 zile, fara sa ne trezim cu carente alimentare.

Dupa incheierea dietei, pentru a se evita ingrasarea, este recomandat sa se introduca celelalte alimente treptat in meniu. 

Citeste si 20 de alimente pentru accelerarea metabolismului.

 

 

Tags:
5 kilograme
slabire
cum slabesti rapid
cura drastica
dieta
cura slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare