Cum te afecteaza un consum de 1200 de calorii pe zi

Experiente 03.04.2017 Livia Caled
Este sanatos sa consumi 1200 calorii pe zi? Raspunsul nutritionistilor si medicilor este in mod clar: nu. Desi poti sa supravietuiesti cu 1200 de calorii pe zi, daca le alegi cu atentie, acest regim tinut pe termen lung poate afecta starea de sanatate si, mai ales, calitatea vietii. 
 
In general, multe diete de slabire propun un meniu drastic care nu depaseste 1200 de calorii, mancare insuficienta pentru a mentine senzatia de satietate si energia necesara pentru activitatile de peste zi. O cura de slabire bazata pe un consum de 1200 de calorii nu trebuie sa dureze mai mult de o saptamana, altfel, se pot instala tot felul de probleme de sanatate. Pentru ca o cura de slabire sa fie sanatoasa, ea trebuie sa contina in fiecare zi cel putin 1400 de calorii. 
 
 
Cum te afecteaza un consum de 1200 de calorii pe zi pe o perioada lunga?

1. Fertilitatea in cazul femeilor este afectata
 
Nenumarate studii au aratat ca femeile care se priveaza de mancare perioade mari de timp pentru a pierde in greutate sunt predispuse la infertilitate. Deoarece corpul nu primeste nutrientii necesari sustinerii unei noi vieti, sarcina nu se poate instala sau poate fi pierduta.

2. Apar depresia si anxietatea
 
Disconfortul cauzat de foame afecteaza mai ales starea psihica. Atunci cand te privezi de alimente, judecata ta este intunecata si nu te poti concentra la nimic altceva decat la mancare. De ce? Pentru ca organismului tau ii lipseste hrana pentru a functiona normal.
 

3. Nu te mai poti concentra la activitatile de peste zi
 
Cand traiesti intr-o foame constanta, randamentul tau la locul de munca va fi din ce in ce mai scazut, deoarece creierului ii este din ce in ce mai greu sa proceseze informatiile, iar puterea de concentrare este undeva aproape de zero.
 
4. Nu mai ai energie pentru sport
 
Pentru ca nu ai prea multa energie, nu mai poti face cine stie ce efort fizic, ceea ce duce la slabirea si pierderea masei musculare. Pentru a face sport, trebuie sa te energizezi inainte cu alimente cat mai bogate in nutrienti.
 
5. Metabolismul incetineste
 
Deoarece trebuie sa se adapteze la caloriile pe care i le oferi, metabolismul incetineste si consuma din ce in ce mai putin pentru a-si pastra rezerve pentru zilele negre. In asemenea momente, o sa observi ca ai mainile si picioarele mai reci ca de obicei.
 
 
Tags:
1200 calorii pe zi
meniu slabire
dieta drastica
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare