Masca pentru somn tine ridurile departe

Se intampla uneori sa te trezesti cu noaptea-n cap, desi n-a sunat inca ceasul, sau sa fii in picioare sambata dimineata la ora 8, ceea ce inseamna ochi umflati si riduri fine.

Noroc ca exista oameni care s-au gandit la calitatea somnului tau si au inventat masca pentru somn. Aproape ca nici nu o simti pe fata si vei crede ca e noapte atat timp cat nu ti-o dai jos de la ochi. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Masca pentru somn are rolul de a tine departe de ochii tai orice firicel de lumina si sa te faca sa vezi intuneric complet.
 
Aceasta masca este facuta dintr-un material suficient de mare incat sa-ti acopere ambii ochi si se prinde cu un elastic de cap.
 
Dupa ce ti-ai pus masca pe ochi, din cauza intunericului pe care il percepe, creierul tau incepe sa produca melatonina, hormonul care regleaza somnul.
 
Ca sa fii sigur ca n-o sa fii deranjata de nimic, foloseste si dopuri de urechi.
 
Cand blochezi si sunetele si lumina, sansele tale sa adormi chiar si in mijlocul zilei sunt mult mai mari. 
 
 
Aceasta masca te ajuta foarte mult sa ai un somn REM (rapid eye movement) foarte linistit. Somnul REM este o etapa caracterizata prin miscari oculare rapide, care se intampla atunci cand ai ochii inchisi, si singura faza in care apar visele. Deci pentru a avea vise linistite, ai nevoie de un somn profund si odihnitor. 
 
Ca sa te bucuri de un somn si mai odihnitor, alege o masca ce contine diferite ierburi care au proprietati calmante, cum ar lavanda. Ai putea pentru inceput sa incerci o masca simpla, pe care unele companii aeriene o ofera clientilor in calatoriile lungi, dar s-ar putea sa-ti intre putina lumina pe langa nas. Cel mai bine este sa investesti intr-o masca pentru somn buna, care sa aiba o croiala speciala incat sa se muleze bine pe nas. 
 
Daca te-am facut curioasa si vrei sa incerci sa dormi o vreme cu masca pentru somn, te sfatuim totusi sa iti pui alarma dimineata si sa nu te bazezi pe ceasul tau intern, caci va fi putin pacalit. 
Tags:
masca
somn
vise
oboseala
odihna
lumina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare