Cura cu ceapa

Antibiotic natural, cunoscut din cele mai vechi timpuri, ceapa nu este doar o aroma pentru mancarurile noastre, un adaos in salata sau material de sos: este un aliment esential pentru sanatatea noastra. Avem astazi un articol despre glucide, ei bine, nivelul prea crescut al acestora, al glucozei mai precis, poate fi corectat de consumul de ceapa, ceea ce o face un excelent adjuvant in curele de slabire. Scazand glucoza, nivelul insulinei in organism creste, la fel ca si nivelul colesterolului bun.

O ceapa are probabil in jur de 30 de calorii, depinzand de marime, si in general la fiecare mancare gatita se foloseste cate o ceapa. Alilul, despre care am mai vorbit si in cazul leurdei si al usturoiului, protejeaza de bolile de inima si are proprietati antiinflamatoare. O surpriza este continutul de calciu al cepei, care se bate parte cu cel al laptelui de vaca.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum tinem  cura cu ceapa?

Evitam de obicei consumul de ceapa datorita misrosului puternic, dar mai ales acum, cand avem la dispozitie si ceapa verde, ar trebuie sa incercam o cura care se va dovedi extrem de utila organismului. Cura cu ceapa, de primavara, va va oferi urmatoarele elemente esentiale in sanatate: crom, vitamina C, manganul, vitamina B6, fosforul sau potasiul.

Ideea in cura cu ceapa este ca aceasta sa fie consumata cat mai cruda, sa nu se exagereza cantitatea consumata odata, dar sa se respecte formula "putina ceapa la fiecare masa". Daca exageram si ceapa ne irita stomacul, putem calma arsurile cu un pahar de lapte.

Nu uitati, cura cu ceapa este esentiala mai ales in cazul copiilor si mai ales primavara, cand ii poate proteja de astenie si de racelile datorate schimbarii de sezon.

Tags:
ceapa
cura
detoxifiere
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • elena
    1. elena 22.12.2010 11:53

    ceapa taiata jumatate si pastrata in frigider e NOCIVAAAA

  • ELENA
    2. ELENA 02.08.2011 14:39

    se oxideaza si devine nociva pt bila si ficat ,trebuie pusa in punga de plastic ceapa taiata si pastrata in frigider,,stimate domn,,cu respect elena

  • gogu
    3. gogu 28.08.2011 19:44

    Ceapa taiata mai este nociva si pt ca absoarbe virusii si substantele cangericene din aer respectiv incaperi.

  • dan
    4. dan 28.08.2011 22:31

    nu e mai buna de mancat indiferent daca a fost pastrata in punga, ceapa taiata, doar la gatit! PENTRU CA ASIMILEAZA BACTERIILE

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare