Cura de slabire rapida cu cirese

Acum este vremea cireselor si trebuie sa profitam din plin de ele. Gratie continutului de 70 la suta de apa, ciresele te ajuta sa slabesti intr-un timp scurt, dar iti si hranesc organismul prin complexul de vitamine B

Ciresele sunt foarte eficiente in procesul de slabire, dar si in eliminarea celulitei si a toxinelor. Mai mult, o dieta pe baza de cirese este recomandata si persoanelor care sufera de boli hepatice sau afectiuni biliare, celor care se confrunta cu o stare avansata de oboseala, cu anemie sau cu un nivel scazut de minerale. 
 
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, ciresele lupta impotriva imbatranirii, stimuleaza imunitatea si regleaza functia sistemului digestiv. In plus, acestea contribuie la cresterea acuitatii vizuale prin provitamina A.
 
Exista doua tipuri de cure de cirese si tu poti sa o alegi pe cea care ti se potriveste in functie organismul tau: una in care mananci numai aceste fructe delicioase si cealalta in care le combini si cu alte alimente usoare. 
  
Dieta numai cu cirese presupune sa nu mananci timp de trei sau patru zile niciun alt aliment. Zilnic, poti sa mananci intre doua si cinci kilograme, iar intre portii trebuie sa bei apa minerala. Cantitatea de fructe pe care o consumi zilnic trebuie crescuta treptat, pentru ca organismul sa aiba timp sa se obisnuiasca cu noul regim. 
 
 
Dieta in care poti manca si alte alimente dureaza trei saptamani si presupune consumarea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, a minimum 100 de grame de cirese. Cantitatea trebuie crescuta treptat, pana se ajunge la 500 de grame. 
 
O alta varianta este sa consumi 300 de grame de cirese pana la pranz, timp in care nu mananci nimic altceva. Pranzul si cina vor consta in mancaruri usoare, iar in aceasta perioada evita grasimile animale, zaharul rafinat sau alcoolul. 
 
Daca tot ti-ai facut provizii serioase de cirese, in timp ce tii aceasta cura poti sa-ti faci si o masca pentru tenul uscat. Mixeaza un pumn de cirese fara samburi si aplica pasta pe fata. Dupa 20 de minute clateste-te cu apa plata sau cu apa minerala, dar evita pe cat posibil apa de la robinet. 
 
Si cozile de cirese sunt utile, asa ca nu le arunca! Au calitati antiinflamatorii si au actiune diuretica, astfel ca au efecte pozitive in tratarea bolilor tractului urinar. Daca ai probleme de acest gen, fierbe 30 de grame de cozi de cirese intr-un litru de apa, strecoara-l si bea trei cani pe zi. 
 
Tags:
Cura
slabire
cirese
dieta
celulita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare