Cuscus cu legume si piept de pui la cuptor

Daca iti plac mancarurile simple si vrei sa renunti la paine, prepara-ti cuscus cu piept de pui si legume la cuptor. 
 
Cuscusul este o mancare traditionala in multe tari africane, dar si in Orientul Mijlociu. Se face din faina de grau dur si este bogat in fibre, vitamine de tip B, seleniu, potasiu, fosfor, calciu, acid folic.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- 2 bucati de piept de pui;
 
- 2 linguri ulei masline;
 
- 250 grame cuscus;
 
- o ceapa rosie;
 
- un morcov;
 
- un dovlecel;
 
- un ardei gras;
 
- 2 catei de usturoi;
 
- sucul de la o jumatate de portocala;
 
- menta proaspata sau patrunjel.

 
Mod de preparare:
 
1. Incalzeste cuptorul.
 
2. Curata si taie dovleceii, ardeii, ceapa, usturoiul, morcovul.
 
3. Unge o tava cu ulei, pune bucatile de piept de pui, tocate cum iti place, apoi legumele, sare si piper dupa gust. Lasa-le pana cand carnea incepe sa se rumeneasca.
 
4. Intre timp, pune cuscusul intr-un vas si toarna peste el 250 ml de fierbinte, adauga putina sare si o lingura de ulei de masline sau putin unt, apoi acopera vasul si lasa cuscusul sa se umfle pret de 5-6 minute.
 
5. Dupa ce cuscusul se umfla, amesteca-l cu legumele si carnea de la cuptor, apoi toarna peste el sucul de portocale.
 
6. Orneaza cu menta proaspata si serveste mancarea calda.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa: recipes.sainsburys.co.uk
 
 
Tags:
cuscus cu legume
cuscus cu pui
retete cuscus
legume la cuptor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare