De ce ar trebui sa mananci mai mult humus

Nu e o inventie care sa va trimita in valuri catre restaurantele orientale. Este o cercetare ampla care a ajuns la concluzia ca delicioasa gustare se intelege de minune cu silueta.

Daca in urma cu cativa ani, aflai despre humus doar in calatoriile prin Asia sau la restaurantele de nisa, acum humusul ocupa spatii generoase in orice supermarket banal.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

E delicios, se mananca usor si, in caz ca vrei sa il gatesti, nu petreci foarte mult timp in bucatarie. Un studiu publicat in Journal of Nutrition & Food Sciences arata ca persoanele care mananca humus in mod regulat au talia mai mica si duc un regim de viata mai sanatos.

Pregateste un humus rapid atunci cand te roade foamea

Cercetarile arata ca femeile care mananca humus au un aport de fibre cu 52% mai mare, mananca cu 13% mai multe grasimi sanatoase si cu 20% mai putin zahar. Rezultatul: persoanele care mananca humus au talia cu 8% mai ingusta decat cele care nu au asa ceva in meniu.

De ce a devenit humusul o super-mancare?

Pentru ca este plin de fibre care lupta cu grasimea de pe burta si proteine care mentin satietatea. In plus, este foarte, dar foarte usor de mancat.Daca il cumperi de la super-market, alege-l pe cel cu ulei de masline. Atentie la excese! O portie normala reprezinta 2 linguri de humus, nu o depasi!

Cum faci humus la tine acasa

In caz ca vrei sa faci humus in propria bucatarie poti folosi reteta noastra de humus cu susan. L-am testat de nenumarate ori si a iesit excelent de fiecare data.

Voi ce fel de humus mancati?

Tags:
De ce ar trebui sa mananci mai mult humus
retete cu humus
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare