De ce e sanatos sa mergi la mare

Bunicii mi-au povestit intotdeauna de beneficiile pe care le are marea pentru sanatate. Vara de vara isi luau bilete de 18 zile si petreceam aproape 3 saptamani la mare. Cand am crescut, am incercat sa aflu de fapt de ce e sanatos sa mergi la mare.

Marea te ajuta sa slabesti

Desi multi dintre noi simt ca au o pofta mai mare de mancare decat de obicei atunci cand merg la mare, adevarul este ca aerul sarat stimuleaza metabolismul. Daca ai grija sa mananci sanatos si sa faci miscare suficienta cat timp esti la mare, vei reusi chiar sa slabesti in vacanta, asa cum nu s-a mai intamplat pana acum.

Marea te ajuta sa lupti cu alergiile

Datorita aerosolilor pe care ii inspiri langa mal si, in special in zona stancoasa, marea te ajuta sa lupti cu alergiile. Aerul salin are un efect anti-inflamator si stimuleaza sistemul imunitar. Cand este inhalat, tine microorganismele si agentii poluanti departe, in concluzie la mare te vindeci de alergiile pe care le poti avea la polen si la praf.

Marea te scapa de dureri

Daca ai vreo durere de muschi sau la sistemul osos, marea o alina. Sarea relaxeaza muschii si te revitalizeaza dupa o saptamana epuizanta la job. In caz de artrita sau reumatism, medicii recomanda baile in mare. Tot pe plaja poti preveni si osteoporoza, dar acest lucru se face de pe chez-long. Soarele te ajuta sa sintetizezi vitamina D, esentiala pentru fixarea calciului in oase.



Marea te ajuta sa dai jos celulita

Stim ca celulita e cauzata de retentia de apa. Apa sarata din mare reuseste insa sa scoata tot lichidul acumulat in tesuturi atunci cand porii ti se dilata in apa. Incearca sa petreci cat mai mult timp inotand si iti vei da seama ca e adevarat.

Cum aduci marea la tine acasa
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

  • O data pe saptamana fa o baie cu apa la temperatura de 37 de grade, in care dizolvi 2 kilograme de sare de mare.
  • Adauga uleiuri esentiale de relaxare sau tonice (rozmarin, citrice sau mirt)
  • In timp ce astepti pana e gata baia, fa-ti un scrub cu 2 pumni de sare si o lingura de ulei de migdale. Maseaza-ti bine corpul si bucura-te de tratamentul special timp de 15 minute.



 

Tags:
De ce e sanatos sa mergi la mare
aerosoli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Dieta Dukan in presa News

    Dieta Dukan in presa

    21.07.2011

    Sau cum poti pierde 14 kilograme in 10 zile fara sa le pui la loc. Gandul o descrie de la cap la coada, noua ni se pare drastica asa ca va sfatuim sa nu o incercati decat dupa ce va consultati cu...

    mai mult
  • Scapa de mahmureala News

    Scapa de mahmureala

    06.04.2011

    Dupa o noapte de betie organismul este secat de energie, vitamina si minerale. Care sunt cele mai eficiente remedii împotriva mahmurelii aflati din Gandul. De evitat sunt tigarile,...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare