De ce te ingrasi la job?

Dieta se tine cel mai dificil cand esti la munca. Mi s-a dovedit teoria asta de nenumarate ori. Fie e ziua cuiva si comenzile de mancare curg ca la bairam, fie poftesti la prajitura pe care a cumparat-o colegul de alaturi, care mai e si dragut si iti ofera din ea. Si te mai intrebi de ce te ingrasi la job ?

Raspunsul nu e atat de simplu. Totul, de la programul prelungit pana la ambianta din birou, influenteaza modul in care te poti ingrasa la job.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De exemplu, persoanele care muncesc excesiv si nu sunt deloc apreciate pentru ce fac au sanse mari sa se ingrase. Un studiu realizat de cercetatorii americani arata ca nici macar o dieta bogata in fructe si legume nu opreste mancatul pe fond nervos. Potrivit cercetarilor dupa o zi stresanta la birou, subiectii s-au relaxat afundandu-se in canapea, in fata televizorului. Evident, au rontait junk food si implicit s-au ingrasat.

Cand esti la birou incearca sa te misti cat mai mult. Ce daca nu ii place sefului tau sa te vada misunand? Vei reusi sa iti mentii silueta. E esential sa iei mici pauze de la stat pe scaun.

Un studiu realizat in 2009 arata ca persoanele care au stat pe scaun intreaga zi aveau cu 54% mai multe sanse sa sufere de un atac de cord decat cele care faceau drumuri pana la cafetiera sau pana pe balconul biroului.

Multitaskingul e bun insa nu si cand mananci. Expertii citati de fitbie.com sustin ca atunci cand te asezi la masa nu trebuie sa te concentrezi decat pe mancarea din fata ta.

 

Cei carora le este distrasa atentia atunci cand mananca pot spune mai greu ce au mancat efectiv la masa, arata un studiu efectuat in 2010. In plus, este mai putin probabil sa se simta satui dupa masa.

Aproximativ 2 treimi dintre angajati au fost nevoiti sa lucreze peste program din cauza recesiunii. Intalnirile matinale si statul la munca pana la ore tarzii poate fac bine la buzunar dar in nici un caz nu menajeaza silueta.

Acumulezi mult mai usor calorii de care nu scapi cu una cu doua si te trezesti cu niste cearcane ce nu se acopera nici cu tone de fond de ten.

Tu de ce crezi ca te ingrasi la job?

Tags:
De ce te ingrasi la job
regim de viata sanatos
mancat pe fond nervos
stres
mancare sanatoasa
dieta cu fructe
vegetarian
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare