Despre vin

Este momentul sa vorbim despre vin si despre caloriile pe care acesta le contine. Rar ne gandim ca vinul, chiar daca este baut in cantitati moderate, chiar daca este benefic sanatatii si pe placul sufletului, trebuie luat in calcul cand este vorba despre totalul caloriilor de peste zi. Si ca sa nu-mi spuneti ca va stric cheful de viata, aflati ca exista chiar si o dieta sanatoasa cu vin.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vinul contine alcool, zaharuri si o gramada de alte substante, care fac diferenta de culoare, gust, aroma, alaturi de vitamine, antioxidanti si alte fitochimicale benefice. Dar despre vin trebuie spus ca are si o anumita valoare calorica. Partea buna este ca vinul are putine calorii. Cele mai multe dintre soiurile de vin au doar trei grame de zahar la 100 de mililitri. Dar cea mai mare parte a caloriilor vine din alcool. Un gram de alcool pur inseamna  sapte calorii. Cu cat concentratia de alcool din vin este mai mica, cu atat valoarea sa calorica este, si ea, mai mica.

Majoritatea vinurilor au 12 grame de alcool la 100 de mililitri ceea ce inseamna o valoare medie de 80-90 de calorii in 100 de mililitri de vin. Vinurile dulci, evident, au mai mult zahar si sar de aceasta valoare. 

Astfel, un Muscat are 17 grame de alcool in 100 mililitri si 149,8 calorii. Vinurile albe se invart pe la 100 de calorii in 100 de mililitri, iar vinurile rosii pe la 86-90 de calorii, in 100 de mililitri. Vinurile rose au tot 80-85 de calorii in 100 de mililitri, iar sampania 80 de calorii in 100 de mililitri, scrie Doctrissimo.

Intrebarea care se pune, nu despre vinuri, ci despre placerea de a bea un pahar de vin, este daca 100 de mililitri sunt cantitatea ideala? 
(sursa foto: FreeDigitalPhotos.net)

Tags:
Despre vin
calorii
vin alb
vin rosu
vin rose
sampanie
dieta pentru scaderea in greutate
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare