Detoxifiere cu plante

Folosirea plantelor ca mijloc de detoxifiere, macar periodic este o buna solutie. Daca alegi combinatiile cele mai bune si daca folosesti plantele medicinale, in cure de cateva saptamani, metabolismul se poate echilibra, poti sapa de cateva kilograme in plus si de toxine. Avem cateva idei care te pot ajuta sa urmezi o detoxifiere cu plante.

Recomandarea noastra este sa folosesti plante cumparate din farmacii, sa citesti cu atentie recomandarile si sa respecti indicatiile de utilizare. Este important sa respecti si sa eviti consumul plantelor care iti sunt contraindicate, daca suferi de anumite boli cronice. De exemplu in cazul hepatielor cronice este nerecomandat consumul de ceaiuri din plante, altele decat cele recomandate de mediul curant.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cele mai bune plante, utile intr-o cura de detoxifiere.

Papadia este recunoscuta pentru efectul sau depurativ si poate sa fie un aliat dupa mesele bogate. Papadia stimuleaza activitatea ficatului si a vezicii biliare. Cel mai bun mod in care poti beneficia de avantajele pe care le aduce papadia este sa mananci frunze proaspete in salata, dar poti bea si ceai de papadie.

Coditele de cires au puternice proprietati detoxifiante, diuretice si sunt usor laxative. In plus aroma ceaiurilor din codite de cirese este foarte placuta. 

Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi) sau ruda sa merisorul este un beneficiu pentru tractul urinar. Are efecte antiseptice si protejeaza impotriva diferitelor forme de infectie, mai ales a celor localizate la nivelul rinichiului si vezicii urinare. Este foarte activ si in cazul unor infectii digestive. Are efect diuretic si taie senzatia de foame.
 
Ceaiurile din plante sunt o buna cale prin care pot fi ameliorate dureri intestinale, arsurile stomacale si poate fi tratata o digestie proasta. In categorie intra menta care are capacitatea de a curata sistemul digestiv.

O specie de menta, denumita busuiocul cerbilor (Mentha pulegium), care are frunze mici si rotunde si o puternica aroma de menta, este recunoscuta pentru capacitatea de a combate gazele abdominale. In plus stimuleaza activitatea uterului si, cu recomandara medicului, poate fi un adjuvant util in diferite atectiuni tipic feminine.

Retentia de apa

Semintele de fenicul sunt o buna solutie pentru combaterea balonarii si detoxifiere. Aroma placuta a ceaiului il face utilizabil pe perioade indelungate. 

Guarana (Paullinia cupana), este cunoscuta pentru proprietatile sale diuretice si pentru capacitatea de mobiliza grasimile din depozitele adipoase. Este buna si pentru  tonifierea muschilor si reglarea tranzitului intestinal, avand efect deteoxifiant. Este utila in dietele hipocalorice pentru ca taie senzatia de foame.

Spirulina, alga albastru-verde este un aliment complet. Este foarte bogata in vitamine, oligoelemente, aminoacizi, acizi grasi esentiali si proteine. Este recunoscuta pentru efectul sau inhibitor al apetitului, mai ales daca este luata cu o jumatate de ora inainte de masa, cu un pahar plin de apa.

Un aliat in perioadele de detoxifiere, dar mai ales in timpul curelor de slabire este si un cactus din Africa de Sud (Hoodia gordonii). Este un supresor al apetitului foarte eficient datorita unor fitonutrienti care actioneaza asupra creierului ca si cum ar fi glucoza. Exista in mai multe forme: ceai, sau este inclusa in diferite extracte de plante.

Limba diavolului (Amorphophallus konjac), contine o substanta care are capacitatea de a absorbi mai mult de 100 de ori volumul sau in apa. Aceasta o face foarte utila in diete. In plus are capacitatea de a reduce absorbtia de grasimi si zaharuri din intestin.

Retentia de apa este o problema pe care multe dintre femei o au, dar exista plante care pot combate foarte eficient aceasta suferinta tipic feminina, mai ales inaintea ciclului menstrual. Cap de lista este ceaiul verde prin confirmata lui actiune  diuretica si de slabire, ca urmare a continutului de cafeina, ale carei virtuti lipolitice sunt demonstrate. In plus ceaiul verde este un bland ajutor in orice cura de detoxifiere. Aroma placuta si efectele sale, la care se adauga si bogatia de antioxidanti il recomanda pentru consumul cotidian. 

Ceaiul verde te scapa de burta

Coacazele negre sunt un util ajutor pentru drenajul natural. Ceaiul din fructe uscate este si foarte sanatos, si foarte placut la gust. Poate fi baut in mod constant, sau in cure de o luna de zile. Aduce, in plus o buna mobilizare a depozitelor adipoase si un aport substantial de antioxidanti si vitamina C.

Cretusca (Filipendula ulmaria), numita si Barba Popii, Barba Caprei sau racusor este o plana care stimuleaza puternic diureza si care este o buna sursa de minerale. Este utila in dietele pentru scaderea in greutate si pentru proprietatile sale anti-inflamatorii si calmante.

Brusturele nu putea sa lipseasca din aceast articol, mai ales pentru capacitatea lui de a elimina toxinele prin piele. Are efect sudorific, este un bun diuretic si creste activitatea de eliminare a toxinelor pe cale renala scrie cuisineaz.com.

Asteptam comentarii si, mai ales, intrebari.

Tags:
Detoxifiere cu plante
ceaiuri
ceaiul verde
fitoterapie
hepatita cronica
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Totul despre ceaiuri Experiente

    Totul despre ceaiuri

    14.11.2012

    Verde, negru, din flori si frunze, parfumat, puternic, catifelat sau aspru, amar sau dulceag, acrisor sau picant, ceaiurile captiveaza simturile. Consumat simplu, cu zahar sau miere, cu lamaie sau...

    mai mult
  • Ceaiul verde blocheaza absorbtia grasimilor Sfatul zilei

    Ceaiul verde blocheaza absorbtia grasimilor

    07.10.2011

    Ceaiul verde blocheaza absorbtia grasimilor. Aceastea sunt concluziile unui studiu recent care arata ca ceaiul verde nu intervine doar in arderea depozitelor de celule adipoase, dar limiteaza...

    mai mult
  • Celulita se trateaza naturist News

    Celulita se trateaza naturist

    24.02.2011

    Patru din cinci femei au celulita, arata statisticile de specialitate. Celulita se trateaza naturist scrie Gandul, care citeaza mai multi specialisti. Potrivit expertilor, fitoterapia pe baza de...

    mai mult
  • Arsurile stomacale Afectiuni

    Arsurile stomacale

    21.01.2010

    Care sa fi totusi cauza pentru acest disconfort? Cauzele posibile sunt: obezitatea, sarcina avansata, excesul alimentar si hernia hiatala. De ce gust acid, ca doar nu am mancat acid? Nu. Insa,...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare