Detoxifierea de primavara

Primavara mai mult ca in oricare alta perioada a anului, trebuie sa ai grija de organismul tau. Dieta de detoxifiere de primavara nu este un moft, este o necesitate. Regula cere sa consumi alimente proaspete, bogate in vitamine si minerale.

Detoxifierea de primavara este simpla. Nu impune alimente neplacute ci doar ceai.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta de detoxifiere de primavara impune sa consumi multe fructe si legume, la fiecare masa, cele doua gustari urmand sa fie compuse numai din fructe. Injumatateste cantitatea de zahar pe care o consumi. Evita pastele fainoase si cerealele rafinate, pe parcursul dietei.

Pe langa toate acestea adauga trei cani de ceai, pe alese, care completeaza dieta de detoxifiere de primavara. Iata lista ceaiurilor pentru detoxifierea de primavara.

Ceai de ghimbir cu lamaie. Ghimbirul, si-a castigat notorietate prin randul condimentelor, ca acela ce ajuta digestia. In plus, ghimbirul este folosit in multe produse (suplimente) pentru reglarea digestiei, iar impreuna cu lamaia (un bun detoxifiant) fac o echipa pe cinste. Ceaiul de ghimbir si lamaie are actiune diuretica.

Ceaiul de musetel. Mi-aduc aminte ca, in fata casei bunicilor, crestea musetel cat vedeai cu ochii. Galben, ca puful de gaina, cu-n miros fara egal. Cu proprietati antibacteriene, ceaiul de musetel este recomandat in cazul unor infectii. Ajuta persoanele care sufera de anxietate si alina somnul. Mai mult de-atat, detoxifica organismul si ajuta digestia. 

Ceaiul de urzica. Ceaiul de urzica are multiple intrebuintari. Este bun pentru curatarea tenului. Ceaiul este aromat si se potriveste cu lamaia sau coaja de portocala. Acest ceai este recomandat celor care sunt mari bautori de cafea. 

Necesare in mod special in dieta de primavara sunt vitaminele. Cele mai importante,  vitaminele A si C, importanti antioxidanti. Vitamina A este benefica pentru piele, iar  vitamina C stimuleaza imunitatea. O surrsa de vitamine sunt ceaiul de urzica dar si ceaiul de macese.

Ceaiul de macese. Macesele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, previne afectiunile sezoniere si detoxifica organismul.

Dieta de primavare cere ca toate aceste ceaiuri sa fie baute neindulcite, vreme de cel putin doua saptamani. Bea cel putin doua feluri de ceai in fiecare zi.

Primavara frumoasa sa aveti, cu dieta de deoxifiere!

Tags:
detoxifiere de primavara
dieta primavara
detoxifiere
urzica
ghimbir
lamaie
macese
musetel
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare