Detoxifiere naturala

Detoxifierea este un proces prin care sunt eliminate din organism toxinele. Detoxifierea naturala implica un plan alimentar restrictiv, care are ca scop sustinerea si accelerarea proceselor metabolice de eliminare a toxinelor si a grasimilor in exces, avand ca scop reechilibrarea organismului. Specialisti in nutritie sustin ca un proces de detoxifiere este necesar cel putin de doua ori pe an.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cele mai sanatoase si eficiente cai de detoxifiere sunt cele naturale, iar primul pas este eliminarea din alimentatie a  zaharului, a carnii grase si a celei rosii, a grasimilor animale concentrate, a mancarii de tip fast food, a bauturilor carbogazose, pentru un anumit interval de timp. Detoxifierea naturala dureaza intre doua si trei saptamani si implica cresterea consumului de fructe, legume, sucuri naturale si alimente sanatoase. Detoxifierea naturala inseamna un regim alimentar care adauga cateva restrictii suplimentare unui stil de viata sanatos.

Detoxifierea naturala presupune un consum crescut de lichide. Poti alege orice varietate de lichide vrei, de la apa plata, la ceai si sucuri naturale din fructe si legume, de origine bio sau preparate in casa, fara sa adaugi sare sau zahar Evita lactatele, cafeaua si bauturile carbo-gazoase. Sunt indicate supele limpezi de zarzavat, dar trebuie evitate supele de carne. Este recomandat ca aportul de lichide zilnice sa ajunga la minim doi litri.

Dieta trebuia sa contina in principal fructe si legume. Ideal este consumul lor in stare cruda, atunci cand este posibil. Ideale sunt legumele si frunzele verzi: salata, spanac, broccoli, varza si vasole verde. Clorofila este un compus care ajuta la distrugerea si eliminarea toxinelor. Pe de alta parte fructele si legumele sunt principala sursa de antioxidanti, vitamine, minerale, toate benefice si necesare organismului. Fructele si legumele sunt si principala sursa de fibre, esentiale in procesul de detoxifiere naturala si cea mai buna cale prin care sunt mentinute la valori normale concentratia grasimilor, si potasiu, mineralul cel mai activ in procesul de eliminare al toxinelor. Consuma, in masura in care se poate, fructe din recolte bio, bazeaza-te pe citrice, iar dintre acestea pe lamai si grapefruit.

In cursul detoxifierii naturale este recomandata dublarea cantitatilor zilnice de fructe si legume consumate. Incepe ziua cu un pahar mare de apa in care ai stors sucul de la jumatate de lamaie sau cu sucul proaspat stors al unui grapefruit.

Consuma usturoi. Din mai multe motive usturoiul este un aliat de nadejde in procesul natural de detoxifiere al organismului. Anumite substante continute de usturoi au capacitatea de a activa si stimula functia hepatica, intervenind in procesul de sinteza al unor enizime care neutralizeaza si elimina toxine, ceea ce duce la detoxifierea sistemului digestiv, incepand cu ficatul si terminand cu tudul digensiv. Poti consuma usturoi in stare naturala, copt sau poti apela la extractele de usturoi si la suplimentele nutritive care contin usturoi.

Adauga in dieta in cursul detoxifierii naturale alimente bogate in grasimi naturale sanatoase. Ideale sunt nucile, semintele de susan, semintele de in, dar si cele de floarea soarelui si dovleac. Toate trebuie consumate crude, fara adaus de sare. 

Un alt aliat in detoxifierea naturala este ceaiul verde. Beneficiile sunt multiple. Ceaiul verde stimuleaza procesul de ardere al grasimilor, activand procesul de punere a lor in circulatie. Ceaiul verde activeaza metabolismul si este un tonic general, astfel ca poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata.

Elimina, in masura in care este posibil, pe durata perioadei de detoxifiere naturala, zaharul. Este recomandat ca in perioada curei sa renunti complet la consumul de alcool si sa reduci la minimum posibil fumatul. Limiteaza-te la cantitati minime de sare sau renunta sa mai adaugi sare in mancare, scrie eHow.com.

Detoxifierea naturala nu este o dieta, dar te poate ajuta sa slabesti cateva kilograme. Un regim de detoxifiere nu este un regim de infometare, iar regula celor trei mese principale pe zi si a celor doua gustari trebuie respectata. Eficienta curei de detoxifiere este sporita daca vei face miscare in fiecare zi si daca respecti programul orelor de somn.

Tags:
Detoxifiere naturala
cura de slabire
dieta pentru scaderea in greutate
toxine
potasiu
viata sanatoasa
alimentatie sanatoasa
lichide
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare