Diabetul: cauze

Afectiuni 23.09.2008 dietetik

Ce este diabetul
Diabetul este un dezechilibru al metabolismului, caracterizat prin nivelul ridicat al glucozei din sange. Se instaleaza atunci cand secretia de insulina este infima ori nu exista sau in situatia in care celulele nu raspund la insulina care este secretata. Netratat, partial ori controlat intr-o mica masura poate duce la complicatii serioase pe termen lung: afectiuni ale rinichilor, amputare sau chiar orbire. Mai mult de-atat, bolnavii de diabet prezinta un risc crescut pentru afectiuni cardiovasculare, incluzand infarct sau atac de inima.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ceea ce este bizar este faptul ca persoana care are deja diabet sau doar prezinta riscul, poate face oricand complicatii, din cele amintite mai sus.

 

In America statistica este dura, 1 din 15 oameni prezinta riscul de dezvoltare a bolii, in timp ce numarul bolnavilor creste la 18 milioane. Diabetul odata instalat in organism ca un dezeechilibru iti schimba radical viata, acesta incepe sa devina un stil de viata. Diabetul intervine precum o mare schimbare in viata ta, deja e cazul sa adopti un alt stil de viata, unul mai sanatos, echilibrat si evident sa se potriveasca afectiunii de care suferi. Din fericire exista regimuri pentru diabet.

 

De la testarea nivelului de glicemie, planificarea meselor, injectiile cu insulina si pana la detinerea controlului bolii este nevoie de multa disciplina. Nu numai ca este nevoie de mult pragmatism, in luarea nivelului de glicemie de la zi la zi, dar si cautarea de alternative, cai prin care sa previi aparitia posibilelor complicatii datorate diabetului.

 

Bolnavii de diabet precum si familiile acestora s-ar putea sa se confrunte cu tot felul de emotii, de la frica, frustrari pana la furie pe masura ce afla ca boala le schimba stilul de viata. Controlul riguros al nivelului de zahar din sange poate intarzia sau sa previna avansarea diabetului si a complicatiilor pe termen lung. Acum tehnologia a avansat si poti controla mult mai bine nivelul glicemiei, chiar si injectiile sunt mai putin dureroase.

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare