Dieta alcalina

Diata alcalina nu este o dieta care sa urmareasca, in mod expres, scaderea in greutate, dar are si acest efect. Dieta alcalina inseamna o dieta bogata in alimente alcaline, care compenseaza efectele alimentelor acide. Alimentele acide sunt cele care produc senzatia de greutate in organism, migrena, nervozitate, arsuri pe stomac. Mai mult, excesul de alimente acide poate duce la diferite boli, unele cronice si degenerative. Solutia tuturor acestor neplaceri este dieta  alcalina si o atentie sportita la echilibrul intre alimentele acide si cele alcaline.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Alimentele acide produc acidoza, lasa in organism reziduri cu numeroase consecinte asupra digestiei. In exces, ele obosesc organele si altereaza functionarea lor. Pentru a le neutraliza, corpul apeleaza la rezervele de minerale care pot sa scada brusc. Printre cele mai acidulate produse pe care le consumam se gasesc: branza, galbenusul, crevetii roz, somonul, codul proasptat, pastravul, carnea rosie, spaghetele, painea alba, orezul decorticat, mezelurile, untul, mazarea. Unele dintre alimentele acide fac parte din categoria celor mai blamate alimente, in cadrul unei diete sanatoase. Ma refer aici, in special, la produsele rafinate. Carnea, pestele, galbenusul sunt alimente benefice chiar daca fac parte din lista alimentelor acide. Singura conditie este echilibrul intre cele alcaline si cele bazice.

Solutia este sa compensezi, in fiecare zi, la fiecare masa, alimentele acide cu cele alcaline. Lista alimentelor alcaline cuprinde: struguri, spanac, morcovi, fasole verde, telina, rucola, tomate, vinete, grepefruit, portocale, kiwi, lamaie, usturoi, miere, ciuperci, ceai verde.

Solitia ideala o reprezinta combinatiile: paste cu legume (tomate, dovlecei, vinete). Dar fara parmezan. File de somon cu spanac (nu orez),  jambon alaturi de cruditati si mar. Dar fara unt. Branza, salata si struguri, fara paine. Branza alba cu ceai verde, miere si migdale. Insa, fara cafea si cereale! proportia ideala, pentru un metabolism sanatos intre alimentele alcalinizate si cele acidulate, trebuie sa fie de 70 la 30%.

Unul din primele efecte pozitive ale echilibrarii balentei acido-bazice este un par stralucitor, unghii sanatoase si cateva kilograme in minus din "senin". Toate acestea pentru ca o dieta echilibrata din punct de vedere acido-bazic pastreaza rezervel de minerale din organism, scrie Cosmopolitan.

Dieta alcalina este una dintre cele mai eficiente cai prin care poti avea toate beneficiile in urma unei alimentatii echilibrate si corecte. Dieta alcalina nu impune restrictii alimentare, nu te infometeaza si cu toate acestea te ajuta sa scapi, in mod foarte sanatos de cateva kilograme.

Tags:
dieta alcalina
echilibrul acido-bazic
diete pentru scaderea in greutate
alimentatie sanatoasa
dieta
caloii
minerale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare