Dieta care creste metabolismul

Exista nenumarate diete pentru slabit, dar exista si o dieta care creste metabolismul, intensifica arderile si, ca efect final, te poate ajuta sa slabesti. Dieta este una care iti incarca bateriile si te ajuta sa traiesti viata la maximum, dar in plus vei pierde in greutate, digestia va fi imbunatatita, iar somnul linistit. Dieta care creste metabolismul este ideala pentru persoanele care au un metabolism lent.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta care creste metabolismul are si alte beneficii: controleaza apetitului, reduce stresul, prevenie imbatranirea celulara, optimizeaza functiile tiroidei si ale ficatului. 

Iata care sunt alimentele pe care le poti consuma in cadrul dietei care creste  metabolismul. Orice cantitate de legume si fructe intens colorate, cereale integrale si alte produse neprocesate chimic, carne slaba, peste, carne de pasare, mancaruri organice, nuci, produse pe baza de soia si fasole.

Sunt interzise: zaharul, grasimile hidrogenate, cerealele rafinate, alcoolul si cafeaua. Nu ai voie sa adaugi in mancare indulcitori artificiali, iar produsele lactate sunt excluse.

Ideea de la care se porneste este aceea ca prin aportul de alimente bune pentru organism vei putea controla apetitul.
Dupa o saptamana de pregatire in care alimentele interzise sunt eliminate treptat din alimentatie, urmeaza alte trei in care se pune accentul pe detoxifierea organismului, numita si faza intai a regimului. In aceasta perioada vei manca numai alimente integrale si vei evita produsele lactate, faina si ouale. 
 

Cea de-a doua etapa a regimului este si ultima, iar aceasta poate dura mult timp. De-a lungul acestei faze vor fi reintroduse alimentele interzise. Alcoolul este permis, dar nu mai mult de trei pahare pe saptamana. Iubitorii de cafea vor trebui sa se rezume la doar o jumatate de cana pe zi. Masa trebuie luata la ore fixe, trebuie respectata regula celor trei mese principale si a celor doua gustari, zilnic, iar ultima masa trebuie sa fie cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Este necesar un control al portiilor care trebuie sa aiba dimensiuni normale. Excesul de alimente, chiar daca sunt sanatoase, ingrasa. Dieta pentru cresterea metabolismului nu impune limitarea la un numar de calorii, dar recomamnda un maxim de 2000, de calorii pe zi, scrie Live Strond.

Dieta pentru cresterea metabolismului  poate fi repetata o data in fiecare anotimp, iar alimentele de baza, in saptamanile de restrictii totale, sunt fructele si legumele de sezon.

 

(sursa foto www.freedigitalphotos.net)

Tags:
Dieta care creste metabolismul
metabolism
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare