Dieta cu fructe topeste o jumatate de kilogram pe zi

Una dintre cele mai la indemana diete este cea cu fructe, o dieta care, daca este tinuta corect, nu te infometeaza, te hidrateaza si iti detoxifiaza organismul. Desi personalitati ca Mahatma Gandhi, Steve Jobs si Leonardo da Vinci au tinut deseori aceasta dieta, nutritionistii avertizeaza asupra pericolelor pe care aceasta le are pentru sanatate daca ea se bazeaza exclusiv pe fructe. In fiecare zi avem nevoie de proteine, grasimi si carbohidrati, iar fructele nu ne asigura si acesti nutrienti, motiv pentru care dieta trebuie sa contina musai si alte alimente in afara de fructe.

Cum trebuie tinuta dieta pentru a evita carentele nutritionale si problemele de sanatate?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Meniul alimentar zilnic trebuie sa contina 50% fructe si 50% alte alimente. O dieta mai stricta poate sa contina si 75% fructe si 25% alte alimente, depinde de fiecare organism in parte. Dieta bazata exclusiv pe fructe poate fi tinuta, insa nu mai mult de 5 zile.

2. Toate gustarile de peste zi trebuie sa fie exclusiv fructe. Fructele pot fi consumate proaspete sau uscate, in portii mici. In categoria fructelor intra si semintele de floarea soarelui, dovleac, in, fructele de avocado, maslinele, nucile de cocos, nucile, migdalele, fisticul, alunele si nucile caju. 

3. La cina se consuma numai fructe, seminte, fructe uscate, nuci, avocado, masline sau migdale.

4. Micul dejun si pranzul trebuie sa contina seminte si alte alimente in afara de fructe. Aceste mese nu trebuie sa depaseasca 400-500 de calorii fiecare.

5. Alimentele permise la micul dejun si cina sunt pestele, carnea slaba de pui, cerealele integrale, orezul, legumele de orice fel, painea integrala, mierea, uleiul de masline, branzeturile slabe, iaurtul, lintea, nautul, fasolea, supele, nucile si migdalele.

6. Fructele trebuie consumate si ele cu moderatie. O portie trebuie sa contina 2-3 fructe proaspete sau 2-3 fructe uscate. De asemenea, o portie mai poate consta in cateva migdale sau un bol mic de salata de fructe. 

7. Meniul alimentar din fiecare zi nu trebuie sa depaseasca 1300-1400 de calorii. 

 

Care sunt avantajele dietei cu fructe?

- topeste o jumatate de kilogram pe zi;

- detoxifiaza organismul;

- scade colesterolul;

- trateaza depresia;

- protejeaza organismul de cancer;

- imbunatateste sanatatea inimii;

- asigura o digestie buna;

- accelereaza metabolismul;

- intareste imunitatea.

Pentru a intra mai bine in pielea personajului Steve Jobs pe care l-a interpretat anul trecut, Ashton Kutcher a tinut o dieta bazata exclusiv pe fructe timp de o luna, un regim care nu i-a priit prea tare si l-a adus la spital. Medicii recomanda ca dieta bazata exclusiv pe fructe sa fie evitata pe perioadele mai mari de 5 zile. 

Citeste si Slabeste ca la Hollywood cu dieta Zone.

 

 

Tags:
dieta fructe
diete rapide
diete drastice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare