Dieta de o saptamana

A trecut aproape o luna de la sarbatori si inca nu reusesti sa dai jos kilogramele acumulate la ospetele festive? Ai nevoie de dieta de o saptamana, gandita special ca sa ajungi la silueta pe care o aveai inainte.

Sunt sigura ca nu ai avut timp pana acum sa tii o dieta ca la carte si nici chef sa te apuci sa o pui la punct, asa ca venim in ajutorul tau. Am facut o dieta pe 7 zile care te va ajuta sa te detoxifiezi si sa iti pui organismul la punct.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima zi nu poate fi inceputa mai bine decat cu un mic dejun bogat in proteine. Nu infuleca mancarea, acorda-ti putin timp ca sa si mesteci si sa o savurezi. Creierul are nevoie de 20 de minute ca sa perceapa senzatia de satietate, asa ca mananca incet. Doar asa vei avea grija ca sistemul tau digestiv sa functioneze corect.

Dieta de o saptamana prevede ca in a doua zi sa ai parte de un pranz sanatos. Musai sa contina supa calda si o salata in care imprietenesti cereale integrale cu ceva proteine. Poti sa te delectezi apoi cu o plimbare, sa te inscrii la sala si sa incepi un curs de yoga. Am scris despre beneficiile ei chiar azi.

Ziua a treia e ziua tradarii. Tradeaza tot ce inseamna junk food si dulciuri. Fa-ti un meniu cu legume si condimente. Arunca toata mancarea nesanatoasa din frigider si de pe rafturi si pune in loc linte, nuci si fructe.

In ziua a patra vine timpul sa inlocuiesti desertul plin de calorii, care nu lipsea pana acum dupa cina, cu cateva patratele de ciocolata neagra. Nu le mesteca haotic, mai bine lasa-le sa se topeasca in gura ca sa le savurezi mai bine.

Ziua 5 din dieta de o saptamana este despre bauturi. Iti propunem sa iei o pauza de la alcool, chiar daca te-ai obisnuit cu el in ultima parte a anului. Daca poftesti la un pahar de vin, amesteca niste suc de coacaze cu putina limonada si spune-ne si noua ce gust are. Garantat iti trece pofta de alcool.

Ziua a 6 te provoaca sa mananci paine, paste si branza doar de 2 ori pe saptamana si sa vezi cum scad kilogramele.

Ultima zi din dieta de o saptamana te invata sa portionezi si sa mananci mai putin dar mai des. Ai nevoie de un program de mese in timpul zilei, doar asa organismul tau se va simti premanent hranit si nu va acumula calorii ca nebunul din orice mica gustare.

Cand incepi dieta de o saptamana ?

Tags:
Dieta de o saptamana
regim de viata sanatos
calorii
calculator calorii
dieta rapida si eficienta
junk food
zahar
yoga
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare