Dieta doctorului Walter Willett

Dieta “Mananca, bea si fii sanatos” este rezultatul a mai multor ani de investigatii. Aceasta vine sa inlature toate confuzile care s-au creat pe baza definitiei unei diete sanatoase. Va trebui sa-ti schimbi obiceiurile alimentare, astfel vei reusi sa dai jos din kilogramele in plus. Dar, poate cel mai mare beneficiu al adoptarii acestei diete il constituie diminuarea riscului de declansare a afectiunilor. Aceasta este premisa de la care porneste dieta doctorului Walter Willett.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Doctorul a creat acest plan de dieta tocmai pentru a completa informatiile care lipseau din Ghidul Piramidei Alimentelor. Walter Willett s-a folosit de experienta acumulata la Scoala Medicala de la Harvard pentru a crea propria Piramida a Alimentatiei Sanatoase. Aceasta piramida difera de cea anterioara prin prisma alegerilor facute cand vine vorba de un regim alimentar sanatos. Se incearca ajutorarea doritorilor prin informatii cu privire la cum sa manance alimentele sanatoase in cantitati adecvate. De asemenea se vorbeste despre felul in care alimentele influenteaza organismul uman si de ce alte diete functioneaza (sau nu functioneaza).

 

De ce se deosebeste de restul dietelor
Ideea care sta in spatele acestei diete o reprezinta alegerile corecte. Nu este vorba de infometare si nici de  monotonie. Va trebui sa incluzi in meniu gustari si mese sanatoase.

 

Care este planul dietei doctorului Willett
Planul promoveaza o varietate de alimente, insa exista si unele restrictii.
Unul dintre secretele dietei este limitarea numarului de calorii. Si pe buna dreptate autorul sustine un lucru maret, caci numarul mare de calorii duce la depozitarea de grasimi in organism. De aceea persoanelor slabe, li se recomanda o dieta cu multe calorii. In general ca sa te ingrasi, dar si ca sa slabesti ai nevoie de un plus de 3500 de calorii.


Potrivit doctorului Willett toate alimentele pot pune bazele unei diete sanatoase, daca reusesti sa intelegi cum sa faci alegerile corecte pornind de la o idee de baza.
Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-ti modifici dieta dupa nevoile tale: creste numarul de exerciti fizice, fa-ti un orar al meselor care sa ti se potriveasca, evita consumul in exces. Incearca sa fii selectiv, serveste portii mici si tine o socoteala a numarului de calorii, pentru ca in fond este important sa stii ce anume contine mancarea pe care o servesti. Noua piramida a alimentelor semnata doctor Walter Willett are la baza exercitiile fizice si controlul greutatii. Poti sa-ti mentii greutatea daca consumi cereale integrale, grasimi sanatoase, fructe, legume, nuci, legume, carne de pasare si produse lactate cu putine grasimi. In varful piramidei se afla surse de grasimi saturate, carbohidrati rafinati si dulciuri.

 

Tags:
Walter Wilett
exercitii fizice
controlul greutatii
cereale integrale
grasimi sanatoase
fructe
legume
nuci
carne de pasare
produse lactate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare