Dieta Dukan te ajuta sa slabesti 10 kilograme in 14 zile

Daca nu vrei sa tii dieta Dukan pe o perioada lunga, atunci incearca varianta mai scurta a acesteia: dieta de 14 zile care promite pierderea a 8-10 kilograme. Potrivit inventatorului dietei, medicul francez Pierre Dukan, pentru a se evita ingrasarea dupa cura de slabire, mai ales dupa primele doua-trei saptamani de dieta, cand slabirea este accelerata, trebuie tinut un regim de mentinere. Partea cea mai importanta a dietei Dukan este ca cele 4 etape din care este constituita sa fie respectate cu strictete.

Ce mananci in dieta Dukan?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In general, regimul Dukan este unul bazat pe proteine, carbohidratii si grasimile fiind permise in cantitati mici. Alimentele procesate (mezelurile, produsele de patiserie, dulciurile, produsele de tip fast-food, margarina, sosurile din comert) sunt interzise. Aici gasesti o lista cu 100 de alimente permise in dieta Dukan. 

Cum tii dieta Dukan pentru 2 saptamani?

Etapa de atac 

De obicei aceasta etapa dureaza in jur de 10 zile, insa daca vrei sa tii forma simplificata a dietei Dukan, tine etapa de atac pentru 5-6 zile. Regimul alimentar din aceste zile este unul foarte strict, pe baza de proteine. Alimentele permise sunt carnea slaba, sunca de pui sau de curcan, laptele degresat, ouale, branza tofu, produsele lactate cu 0% grasimi. Alimentele nu trebuie prajite, ci doar fierte. In etapa de atac mai este permisa si o lingurita si jumatate de tarate de ovaz pe zi.

Reguli pe care trebuie sa le respecti in aceasta etapa: bea 1 litru si jumatate de apa pe zi si fa 20 de minute de sport.

Etapa de croaziera

In aceasta etapa introduci treptat legumele, asta inseamna ca in fiecare zi ai o masa de proteine cu o garnitura de legume fierte, crude sau preparate la aburi. Legumele permise sunt cele cu un continut mic de carbohidrati (castraveti, dovlecei, ardei grasi, sparanghel, anghinare, sfecla rosie, broccoli, varza de Bruxelles, varza, telina, usturoi, ceapa, varza kale, patrunjel, risichi, spanac, fasole verde, verdeturi de orice fel). De asemenea, ai voie ca in fiecare zi sa consumi 2 lingurite de fulgi de ovaz. Etapa de croaziera trebuie tinuta, in varianta scurta a dietei, 3 zile.

Reguli pe care trebuie sa le respecti in aceasta etapa: bea 1 litru si jumatate de apa pe zi si fa 30 de minute de sport.

Etapa de consolidare

Etapa de consolidare dureaza 5-6 zile si presupune introducerea de noi alimente: fructe, paine integrala si branza. In aceasta etapa ai voie sa consumi in fiecare zi alimentele din etapele anterioare, plus un fruct (exclus struguri si banane), 2 felii de paine integrala si o felie de branza. 

Reguli pe care trebuie sa le respecti in aceasta etapa: bea 1 litru si jumatate de apa pe zi si fa 25 de minute de sport.

Etapa de mentinere

Pentru aceasta etapa, pe care o poti prelungi pentru tot restul vietii, trebuie doar sa ai grija si sa eviti carbohidratii rafinati, dulciurile si alimentele prea grase. O idee buna ca sa iti mentii greutatea este ca intr-o zi a saptamanii sa consumi doar proteine.

Reguli pe care trebuie sa le respecti in aceasta etapa: bea 1 litru si jumatate de apa pe zi si fa 20 de minute de sport.

Ce promite dieta Dukan?

Dieta Dukan promite resetarea organismului prin cele 4 etape ale dietei, astfel incat kilogramele pierdute sa nu se mai depuna la loc dupa incheierea regimului. Cu toate astea, dieta nu trebuie repetata prea des, un consum prea mare de proteine poate afecta buna functionare a rinichilor.

Citeste si Cum iti mentii greutatea dupa ce termini dieta Dukan

Sursa foto: onlinehealth.wiki.

 

Tags:
dieta dukan
dieta dukan etape
dieta dukan croaziera
dieta dukan consolidare
dieta dukan 14 zile
slabire rapida
etapa de atac dukan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare