Dieta fara carbohidrati

Dieta fara carbohidrati este, din punctul de vedere al unor nutritonisti, secretul tineretii. Efectele imediate ale acestei diete sunt eliminarea exesului de insulina si cortizol din sange, masura prin care este redusa la minimum producerea radicalilor liberi, ideea fiind ca excesul de carbohidrati scurteaza viata. Dieta fara carbohidrati este buna pentru persoanele care nu pot renunta la carne si care vor sa isi restrictioneze consumul de carbohidrati. Dieta aduce un exces de proteine, prin care determina scaderea in greutate, dar solicita si ficatul si activitatea renala foarte mult, astfel ca nu trebuie respectata pe perioade foarte lungi de timp, mai ales daca exista suferinte cronice asociate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta fara carbohidrati este recomandata persoanelor care sufera de diabet de tip 2, dar trebuie luat in calcul faptul ca aportul de carbohidrati este mult sub limitele minime recomandate, ceea ce poate duce la dezechilibre metabolice.

Dieta fara carbohidrati regleaza secretia de hormoni tiroidieni, estrogenul, progesteronul, testosteronul si melatonina, prin care se diminueaza producerea de radicali liberi.

Dieta aduce o cantitate extrem de mica de carbohidrati, obligatoriu necesari functionarii normale a organismului, restul fiind inlocuiti cu  proteine. Dieta fara carbohidrati presupune trei mese principale si doua gustari pe zi. Mesele trebuie sa fie alcatuite din trei ingrediente din fiecare grupa (proteine, carbohidrati, grasimi) in cazul femeilor, si patru ingrediente pentru barbati. Un astfel de meniu include produse din soia, branza degresata, fructe si salate pentru micul-dejun. Pentru pranz: salata cu ulei de masline si otet aromat, piept de curcan, branza degresata si un fruct, iar la cina peste, ulei de masline si rosii.

Reguli de baza ale dietei fara carbohidrati impun:
- micul-dejun sa fie luat la cel mult o ora de cand te trezesti;
- nu ai voie sa stai mai mult de cinci ore fara sa mananci nimic
- consuma mai multe fructe si legume decat paine, cereale, paste;
- include proteine la fiecare masa si la fiecare gustare;
- bea cel putin 2 litri de apa pe zi;
- mananca o gustare cu 30 minute inainte sa faci exercitii fizice;
- dieta impune 30 de minute de miscare fizica pe zi;

 

Dieta fara carbohidrati se limiteaza la 1.200 calorii la femei si 1.500 la barbati, te ajuta sa scazi rapid in greutate, dar produce carente de vitamina B si calciul, scrie howstuffworks.com.  

Dieta fara carbohidrati se adreseaza, pentru perioade de maxim doua luni de zile, doar persoanelor sanatoase. Miscarea fizica este obligatorie in cursul dietei, acesta fiind unul din "accesoriile" de baza ale dietei.

Tags:
Dieta fara carbohidrati
carbohidrati
proteine
alimentatie sanatoasa
dieta pentru scaderea in greutate
radicali liberi
matabolism
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Viorica Elisabeta Orban
    1. Viorica Elisabeta Orban 14.08.2015 17:44

    '"Un astfel de meniu include produse din soia, branza degresata, fructe si salate pentru micul-dejun. Pentru pranz: salata cu ulei de masline si otet aromat, piept de curcan, branza degresata si un fruct, iar la cina peste, ulei de masline si rosii." Deloc!! Totul trebuie sa fie nedegresat iar fructele trebuie evitate,datorita continutului de fructoza,care e tot...zahar,deci carbohidrat!Deci..cat mai gras,nu se numara calorii,,nu se consuma paste,paine,dulciuri!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare