Dieta micului dejun bogat

Dieta micului dejun bogat a fost creata de doctorul Daniela Jakubowicz. Ok, cine mai este si aceasta? Daniela Jakubowicz este profesor la spitalul clinicilor din Caracas (Venezuela) si a Universitatii Comunitatii Virginia.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am auzit de la altii ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar nu stim si motivele acestor spuse. Sa ne fi mintit ei oare? Hmm…Sa fie oare pentru ca micul dejun asigura energia pentru o mare parte a zilei sau pentru ca mancand ce-ti doresti poti sa slabesti? Doctorul Daniela Jakubowicz ne ofera raspunsul mult cautat. Mancand ce-ti face placere (pizza, ciocolata) pana in ora 9 a.m, nu duci grija sunculitelor. Astfel, organismul primeste energia necesara pentru a face fata treburilor de peste zi, si totusi lupta cu kilogramele nu este pierduta. De-a dreptul incredibil.

 

Stiu ca unora dintre voi, de-ai lui Toma Necredincionsul, le va veni greu sa creada aceste spuse. Insa conform rezultatelor unor studii, “Dieta micului dejun bogat” s-a dovedit a fi cheia catre pierderea in greutate fara renuntarea la alimentele dupa care se tanjeste. In studii, au fost inscrise doua grupuri, pe de o parte unul care timp de opt luni a respectat cu strictete “Dieta micului dejun bogat”(dar saraca in carbohidrati), si pe de alta parte un grup care a fost adeptul dietei sarace in carbohidrati. S-a observat ca la finalul studiului cele mai impresionante rezulte le-a obtinut grupul care a servit mic dejunuri bogate.

 

Dupa cele opt luni de studiu, acest grup a pierdut 21% din masa corporala, cu toate ca aportul caloric nu a fost de neglijat. Sa fie oare dieta saraca in carbohidrati o solutie paralela la pierderea in greutate? Doctorul Daniela Jakubowicz a concluzionat: ”Majoritatea studiilor care au avut in vedere pierderea in greutate, au aratat ca o dieta saraca in carbohidrati nu este o metoda  buna de pierdere in greutate”.

 

Studiile au indicat ca servirea de mic dejunuri babane (bogate in proteine si carbohidrati) urmate de o dieta saraca in carbohidrati si calorii pentru restul zilei, le ajuta pe femei sa piarda in greutate si sa se mentina suple. Auziti, doamnelor! Asa ca, renuntati la dietele sarace in carbohidrati. Si totusi, de ce o dieta saraca in carbohidrati nu este alegerea cea mai buna cand vine vorba de pierderea in greutate, ca doar carbohidratii sunt si ei o sursa de energie, nu?

 

Ei bine, doctorul tine sa ne spune ca:” Amplifica poftele pentru carbohidrati si incetineste metabolismul. Ca si rezultat, dupa o perioada in care s-a slabit, se revine la obezitate. Numai 5% din dietele sarace in carbohidrati dau rezultate dupa 2 ani, si marea majoritate dintre ele nu se adreseaza alimentatiei emotionale”. Cu toate ca stirea cum ca un mic dejun baban este cheia pierderii in greutate, nu este de azi-de ieri, doctorul Daniela Jakubowicz a reusit sa gaseasca un echilibru intre proteinele, carbohidratii si caloriile servite peste zi.

 

Tags:
mic dejun
banane
proteine
carbohidrati
calorii
1200 de calorii
Daniela Jakubowicz
The big breakfast diet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare