Dieta pentru cresterea masei corporale

Ca regula de baza, toti aceia dintre voi care vor sa-i calce pe urme lui Arnold, trebuie sa manance trei mese pe zi (mesele principale) si sa faca sport, atat inainte de mese, cat si dupa acestea. Sa se faca un efort, fie el mic, si sa se reduca din portia de grasimi nesanatoase, pentru a se creste cea de proteine si carbohidrati.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Orientativ, carbohidratii din dieta, ii puteti lua din: cereale (orez, paste), fructe si legume. Si-asta, pentru ca facand sport aveti nevoie de energie. Energie care va fi asigurata de carbohidrati. Plusul de calorii se poate adauga prin servirea de gustari sanatoase sau bauturi.

 

Pentru ca nu mai aveti rabdare, sa vedeti cum arata planul de meniu, nu va mai tinem pe jar, si trecem direct la subiect. La micul dejun puteti servi: un pahar mare cu suc de portocale, un bol mare cu musli si lapte (degresat) si o bagheta sau doua felii de paine integrala cu cate o lingurita cu unt de arahide pe fiecare dintre ele. Sau mai puteti servi: 2 felii de fruct, un pahar cu suc (300 ml), o briosa englezeasca, doua oua prajite, doua felii de sunca si doua felii de branza si o bagheta cu unt de arahide.

 

Mancati ceva la 15 minute dupa finalizarea exercitiilor. Daca faceti sport, macar o data pe zi, trebuie sa consumati ceva imediat, dupa. Dar, oare ce? Iata ce puteti alege:


-un pahar cu iaurt si musli,
-un baton proteic si bauturi pentru sportivi.

 

La pranz, in schimb, puteti manca: salata de pui la gratar cu un cartof copt si o bautura. Sau puteti servi: un sandvis cu salata si friptura. Ori: un sandvis cu branza si un sandvis cu pui (la gratar), un cartof mic (copt) si un shake. 

 

Gustarea dupa-amiaza:
-banana cu unt de arahide (2 lingurite);
-un bol mare cu cereale;
-branza si biscuiti;
-amestec de fructe si seminte (cereale, nuci si fructe uscate-1 cana sau doua maini).

 

La fiecare masamasa, consumati bauturi care au calorii (fara sucuri carbogazoase). Iata ce puteti alege:
-suc;
-lapte cu putine grasimi;
-bauturi sportive.

 

La cina:
-friptura (jumatate din farfurie sa fie ocupata de proteine) care poate fi de peste, pui sau curcan. Cealalta jumatate de farfurie sa fie umpluta cu orez, paste, porumb sau cartofi. Si separat: salata ori legume, gatite mai putin, sau un fruct. Al doilea loc trebuie asigurat de prezenta in meniu a carbohidratilor si carnii.

 

De baut:
-lapte;
-sucuri.

 

Iar seara tarziu:
-un bol mare cu inghetata sau iaurt icu fructe confiate;
-un smoothie;
-un shake proteic cu inghetata;
-un sandvis.

 

Dupa cum observati, planul de meniu respecta regula general-valabila: doua gustari si 3 mese principale. In plus, se adreseaza acelora dintre voi, barbati in special, care fac sport zi de zi, si vor cu orice pret sa-si creasca masa musculara. Planul de meniu este unul orientativ, pentru ca astfel sa stiti care sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba de ce aveti in farfuriile voastre. Puteti sa adresati intrebari specialistului de serviciu :)

Tags:
ingrasare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 26.09.2010 16:08

    vreau sa fac o ivestite in mine"cas prea slab am 19 ani si am abea 45 de kg me rusine efectiv ce trebue sa consum ?multumesc pentru intelegere

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare