Doua tarte, pentru Craciun

Nu pot rezista sa nu impart cu voi aceste doua retete speciale. Doua tarte, pentru Craciun. As putea spune: doua tarte de vis pentru un Craciun de poveste. Nu o fac si va spun doar ca sunt desertul perfect. In plus nu ai nevoie sa coci nimic, si se fac super-ultra-rapid. Imaginati-va ca acesta este unul din darurile mele pentru voi, de Craciun. Tot daruri sunt si cele cateva secrete care pe care le impart cu voi. In plus, nici una din retete nu contine gelatina, pentru ca din punctul nostru de vedere, gelatina face parte din ingrediente nerecomandate. 

Tarta cu nuci si vanilie

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tarta cu nuci si vanilie este desertul perfect. Un secret: foloseste un baton de vanile veritabila. Merita!Cum spuneam se face repede si simplu, iar reusita este de 100%.  Pentru 10-12 portii ai nevoie de  200 de grame de biscuiti simpli, 75 de grame de unt, 400 de grame de crema de branza, 300 de grame de mascarpone, 200 de grame de zahar pudra, un baron de vanilie, 200 de grame de nuci maruntite si 100 de grame de ciocolata sfaramata in bucatele foarte mici Poti face cu trecand cu sucitorul peste bucatile de ciocolata dupa ce lasi ciocolata in congelator, rupta in bucati mari, o ora, ca sa devina casanta (si asta e tot un secret!).  

Pune biscuitii intr-o punga si trece de cateveva ori cu sucitorul peste ei. Pune biscuitii sfaramati, jumatate din nuci si untul topit (lichid) intr-un vas si amesteca bine. Aseaza amesteul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili si indeasa bine astfel incat sa rezulte un blat uniform. Da-l la rece. Amesteca crema de branza si mascarpone intr-un vas. Branzeturile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cu mixerul la viteza mica amesteca si adauga zaharul pudra. Amesteca cateva minute. Adauga bobitele din batonul de vanile combinate cu o lingurita de alcool sau cu o lingurita de apa. Amesteca. Cu o lingura amesteca in compozitia de branza, restul de nuci (pastreaza o lingura, pentru decor) si ciocolata (pastreaza o lingura pentru decor). Amesteca usor si aseaza compozitia in tava peste blat. Da la rece pentru cel putin 6 ore.  

Cand servesti, scoate tarta din tava (evident folosesti o tava cu peretele detasabil, eventual imbracata in folie de plastic), aseaza-o pe un platou si decoreaz-o cu amestecul de nuca si ciocolata. Este perfectiunea intruchipata!

Afla cum faci tarta cu lamaie si fructe de padure pe pagina urmatoare

Tags:
Doua tarte
pentru Craciun
cheesecake
dulciuri pentru Craciun
Craciun
retete pentru Craciun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • PETROV  IOANA
    1. PETROV IOANA 24.11.2012 12:51

    Cred ca este f buna . O sa incerc .

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare