Dovleac la cuptor

Nu  avem nevoie decat de dovleac. Acesta contine zaharuri naturale asa ca nu mai trebuie sa adaugam nimic dulce. Dovleacul matur are numeroase proprietati curative si este foarte indicat in diete si cure de slabire. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De asemenea, atunci cand deserturile sunt greu de ales din cauza numarului mare de calorii si grasimi, dovleacul copt este alegerea potrivita. Prima si prima data trebuie sa cumparam dovleacul. Il gasim in general in pietele agroalimentare si acesta este locul din care va recomand sa il cumparati. Este mai probabil sa gasiti aici dovleac care a fost crescut fara ingrasaminte chimice.

Poteti sa cumparati un dovleac intreg sau doar o felie, dupa cum doriti. Reteta nu specifica o cantitate anume. 

Dupa ce ajungem acasa, dam drumul la cuptor. Intr-o tava punem hartie de copt. Se poate si fara, dar asa, tava nu se va murdari. Dovleacul trebuie curatat de seminte daca nu a fost deja curatat de catre vanzator. Apoi trebuie taiat in bucati , cam cat credeti ca doriti sa mancati odata. 
 

 

Bucatile se aseaza in tava cu coaja in jos si se introduc la cuptor la foc mic. Dovleacul se uita in cuptor pentru aproximativ 2 ore (depinde de grosime si marimea bucatilor.) Este gata atunci cand trecem furculita sau scobitoarea foarte usor prin el. Deasupra este posibil sa prinda o crusta maro inchis...dar nu va speriati ca nu se arde ci se caramelizeaza. De fapt, aceea este parte care imi place cel mai mult.  Apoi se serveste rece sau fierbinte, depinde cat de frig va este! Pofta buna! 

100 de gr. de dovleac copt contine: 19 calorii, 1 gr proteine, 0 gr lipide, 5 gr carbohidrati. 

Tips: pentru un gust si o aroma mai rafinata, puteti presara deasupra putina scortisoara! 


 
 

Tags:
halloween
dovleac la cuptor
dovleac
supa de dovleac
mancare cu dovleac
toamna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Aboneaza-te la RSS
7 Comentarii
  • mada
    1. mada 25.10.2009 19:52

    gustos si sanatos :)

  • Cristi Roman
    2. Cristi Roman 26.10.2009 00:39

    Tocmai am facut si noi acum doua seri, dup ani de zile. Superdulce si cremos, o minune.

  • io
    3. io 26.10.2009 14:17

    Suuper, voi si retetele voastre imi faceti pofta in fiecare zi!

  • carmen
    4. carmen 05.11.2009 12:46

    asta vreau si eu sa fac astazi,ieri cineva mi-a adus dovleac de la tara si maine va spun cum a fost

  • elena simion
    5. elena simion 16.01.2012 00:12

    eu am facut piure din dovleac cu un pic de unt laptebsi la urma am adaugat nucsoara e super bun

  • mariana
    6. mariana 01.11.2012 11:43

    deci...daca vrei dovleac mai intai trebuie ...sa-l cumperi...APOI daca vrei sa-l si mananci...trebuie obligatoriu sa-l....CocI....ca sa-l coci ,dechizi aragazul iei o cutie de chibrituri ,aprinzi flacara, deschizi gazul....sigur nu-i scris pentru persoane cu dizabilitati????????

  • Masha
    7. Masha 02.12.2012 09:46

    Mariana, rautacios comentariu. Nu, nu-i scris pt persoane cu dizabilitati, cum zici, ci pt persoane poate foarte tinere, care habar n-au cat trebuie sa tii dovleacul in cuptor sau daca trebuie sau nu sa mai adaugi ceva la el. Tonul lejer al prezentarii o face prietenoasa, dar n-ai inteles asta, pacat

Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare