Dovleci copti cu smantana

 

Dietetik iti propune cateva preparate in care dovleacul de Halloween este personajul principal. Azi, dovleci copti cu smanatana.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Reteta este fenomenala. Este desosebit de gustoasa, eleganta si perfecta pentru masa de Halloween.

 

Nu in ultimul rand este o reteta vegetariana, pe care o poti repeta in tot sezonul rece. Pentru rezultate speciale alege dovleci mici si bine copti. Ingredientele sunt pentru 5-6 portii.  Un dovleac are intre 300 si 400 de calorii, in functie de cat este de mare. 

 

 

 

Ingrediente pentru dovleci copti: 5-6 dovleci, de aceeasi dimensiune, 300 de grame de smantana, 150 mililitri de lapte, trei-patru catei de usturoi, o lingurita de cimbru uscat, trei-patru linguri de parmezan ras.

 

Prepararea dovlecilor umpluti. Incepe prin a incinge bine cuptorul. Spala dovlecii foarte bine. Taie capacul, scoate semintele si toate fibrele din mijlocul dovleacului. Pune dovlecii intr-o tava.

 

Amesteca smantana cu laptele si usturoiul pisat bine. Adauga cimbru, sare si mult piper. Poti pune si putina nucsoara. Toata acesta crema se pune pe foc pana cand incepe sa fiarba. Daca vrei o varianta foarte picanta adauga un ardei iute tocat marunt.

 

Umple, in mod egal, dovlecii cu aceasta crema fierbinte, pune capacele si coace dovlecii pentru cel putin o ora si jumatate, la foc potrivit. Scoate tava din cuptor, da deoparte capacele, presara egal parmezanul ras, piper proaspat macinat si cimbru uscat. Intoarce tava in cuptor, fara capace, pentru inca 15-20 de minute, pana ce devin aurii. Serveste dovlecii asa cu sunt impreuna cu paine prajita. Sunt si o excelenta garnitura pentru orice fel de carne.

 

Afla mai multe despre bucataria tipica de Halloween si incearca supa de dovleac cu miere.

Tags:
Halloween
dovleci
retete vegetariene
retete de Halloween
smantana
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare