Dulceata de smochine

Dulceata de smochine nu are cum sa fie dietetica, dar daca o folositi in cantitati mici, in unele sosuri sau deserturi nu cred ca va face niciun rau. Este una din cele mai fine si aromate dulceturi pe care le-am facut vreodata si va invit sa gustati si voi, ca sa va convingeti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci dulceata de smochine ai nevoie de un kilogram de smochine, 300 de grame de zahar, 100  mililitri de apa si zeama de la o jumatate de  lamaie

Pentru inceput  decojiti smochinele. Ale mele erau foarte coapate. Credeam ca are sa-mi iasa gem, atat de coapte erau, dar pana la urma s-au pastrat si niste bucati de fruct. Le-am pus intr-o oala, le-am stropit cu putina zeama de lamaie si am pus putina apa pentru ca nu erau tocmai zemoase. Cat sa aiba in ce sa fiarba. Le-am lasat vreo 20 minute la fiert pana au inceput sa se inmoaie. Daca cantitatea este mai mare puteti sa le lasati mai mult si sa amestecati periodic. Pana cand bucatile de smochine devin transparente. Apoi am adaugat zahar  si le-am mai fiert pana ce siropul a inceput sa se lege, adica inca vreo 20-30 de minute, timp in care am amestecat destul de des. Daca doriti sa le pastrati dulceata de smochine pentru iarna, va trebui sa o puneti cat este fierbinte in borcane pe care apoi sa le sterilizati si sa le sigilati.

100 de grame de dulceata de smochine contine:  263 de calorii, 3,2 g proteine, 0,7 g lipide si 52,3 g carbohidrati.

Pofta buna!

Tags:
Dulceata de smochine
smochine
zahar
lamaie
calorii
dulceata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare