Exercitii pentru mama si copil

De cate ori nu ati renuntat sa mergeti la sala din cauza ca nu avea cine sa stea cu copilul? De cate ori v-ati gandit sa il luati si pe el dar v-ati temut ca ar fi deranjant pentru ceilalti? De acum nu trebuie sa va mai faceti probleme. Expertul Dietetik in fitness, Andra Chirnogeanu face un curs special de exercitii pentru mama si copil. Puteti merge la Mommy & Me la FitCurves Vitan sau puteti face exercitii acasa cu copilul.

Am rugat-o pe Andra sa ne spuna cum se desfasoara cursul si sa ne spuna de ce a aparut el. Apropo, ii puteti cere Andrei sfaturi si exercitii care sa va ajute sa dati jos kilogramele care va supara.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

FitCurves este un club de fitness pentru femei. Pentru mame.Pentru antreprenoare. Pentru sotii. Pentru studente. Pentru femei care simt nevoia de suport, de sport, de superputeri. Nu de putine ori ne-au calcat pragul femei care erau toate cele enumerate mai sus. Din dorinta de a creea o legatura mai puternica mama-copil, de a intari acea legatura, de a impinge copii spre un stil de viata sanatos si spre sport, s-a nascut cursul Mommy & Me"
 
Cum se desfasoara cursul?
 
Dureaza o ora si e bilunar, Sambata, de la 11:00 (pentru ca pe la 12:00-13:00 e ora mesei sau ora de somn). 10 minute mamicile se incalzesc, copii sunt deja incalziti pentru ca ne-am prins care sunt melodiile la care reactioaneaza, pe care le place sa danseze, si e mare veselie in sala.
 
Exercitiile variaza de la curs la curs, depinzand de numarul de participanti si de varsta copiilor. Instructorul imparte in doua grupul, copii sub 5 ani si copii peste 5 ani. Copii sub 5 ani sunt folositi pe post de greutati, mamicile ii ridica, ii rotesc si ii pupa. Copii sub 5 ani pot face exercitii cot la cot cu mamicile, stau pe picioarele lor ajutandu-le la abdomene sau le incurca la flotari la care primesc pupici.
 
 
 
Cursul e extrem de amuzant, extrem de antrenant si totodata intens. Incercati sa faceti 20 de genuflexiuni cu bebelusul in brate si o sa intelegeti despre ce vorbesc.
 
Copii peste 3 ani pot face alaturi de mamici exercitiile, sub atenta supraveghere a instructorului. Trebuie sa execute miscarea in acelasi timp cu mama si sa fie stimulati continuu pentru a-si mentine interesul. Scopul antrenamentului este de fapt apropierea copilului de mama, cat si invers.
 
Exercitii pentru mame cu copii pana in 3 ani:
 
1) Genuflexiuni (copase, fund,spate):
 
Le vom face cu picioarele departate, cu laba piciorului catre inainte, copilul o sa fie in bratele mamei, fata in fata, pentru a stimula copilul sa stea linistit pana la sfarsitul exercitiului. Pozitia corpului trebuie sa fie dreapta pentru a lucra in acelasi timp atat muschii spatelui cat si picioarele si fundul. Repetati de 15 ori.
 
 2) Flotari din genunchi (brate, piept):
 
Stand in genunchi si brate, spatele drept, cu privirea orientata catre salteaua de lucru unde o sa fie pozitionat copilul. Cu spatele drept, ne lasam pe brate intr-o miscare de flotare. Ca sa facem cat mai distractiv pentru copil, prima oara cand ne lasam il pupam, ne ridicam iar a doua oara incercam sa il facem sa rada si tot asa pentru ca el sa fie fascinat de ceea ce face mami si pentru a-l face sa stea in aceeasi pozitie pana la terminarea exercitiului. Repetati de 15 ori.
 
3) Ridicarea bazinului de la sol (fund, spate,brate si abdomen):
 
 
Stam cu spatele lipit de saltea,copilul sta pe bazin si ridicam usor bazinul de la podea, incordand spatele si fundul. Copilul trebuie tinut cu ambele maini iar cand ne ridicam bazinul de la sol il ridicam si pe el usor la noi, astfel lucram si brate. Repetati de 15 ori.

Ce exercitii pentru mama si copil mai stiti?

 

 

Tags:
Exercitii pentru mama si copil
gimnastica mama copil
exercitii pentru copii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Fitness pentru bebelusi Fitness

    Fitness pentru bebelusi

    31.01.2010

    Fitness-ul pentru bebelusi este nu numai necesar, ci si recomandat si se poate face foarte bine si acasa. Deprinderea cu exercitiile fizice se face din frageda pruncie si nu este nici pe departe...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare