Exercitii pentru picioare

Fitness 02.03.2011 Otilia Ignat

Pentru ca primavara bate la usa sunt mai mult decat necesare, pentru remodelarea corporala, un set de  exercitii pentru picioare.

Dupa ce au stat o iarna intreaga ascunsi in pantaloni si cizme, picioarele au nevoie de mai multa atentie in aceasta perioada.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Combinate cu exercitiile pentru brate, seria de exercitii pentru picioare, prezentata mai jos, fac un pachet complet numai bun pentru tonifierea de primavara.

Ca sa faci acest pachet de exercitii pentru picioare ai nevoie de un baston, care sa-ti ajunga la nivelul pieptului. Te poti sustine si de o mobila sau de un perete.

Prima miscare incepe stand in pozitie de drepti, pe varfuri. Sprijina-te in baston. Indoaie genunchii in lateral, dar ramai pe varfuri. Coboara fesele cat de mult poti. Sprijina-te de baston si ridica-te. Ideal este sa ramai pe varfuri pe tot parcursul exercitiului. Repeta miscarea de cel putin 16 ori. Este un exercitiu greu, asa ca poti face o pauza scurta, de relaxare, dupa fiecare serie de 8 miscari. Exercitiul contribuie la tonifierea coapselor si, mai ales, a gambelor.

Stai in pozitie verticala si sprijina-te in baston. Ridica un picior si flecteaza-l mult in spate, cu varful intins. Tine musculature abdominala contractata puternic. Trage de picior in spate si tine-l in tensiune, pana cand simti musculatura coapsei si a feselor cum lucreaza. Miscarea trebuie sa fie lenta. Repeta exercitiul de 8 ori cu fiecare picior.

Acesta miscare nu este doar un exercitiu pentru picioare, ci si pentru abdomen, spate si brate. Stai cu bratele sus, eventual cu gantere in maini. Sprijina un picior pe sol, iar pe celalalt tine-l indoit din genunchi. Ridica-te, paseste si continua miscarea prin indoirea unui picior pana cand ajungi din nou in pozitia de start. Tine bratele ridicate deasupra capului, in tot acest timp. Nu este usor, dar este foarte eficient. Exercitiul se repeta de 16 ori. 

Unul din exercitiile pentru picioare foarte bune este si acesta. Stai intinsa pe o parte. Stai cu picioarele, usor ridicate, cu talpile sprijinite una de alta. Indoaie picioarele incet, din genunchi, mentinand talpile lipite. Repeta miscarea de 16 ori. Exercitiu trebuie facut incet. Tine musculatura abdominala in tensiune. Acest exercitiu pentru picioare remodeleaza coapsele si gambele foarte eficient.

Seria de exercitii pentru picioare trebuie repetata de trei ori pe saptamana, pentru a avea cele mai bune rezultate. Toate aceste miscari pot fi incluse in programul tau de gimnastica.

Nimic mai frumos decat picioarele zvelte, cu musculatura tonifiata. Dar, pentru a te bucura de picioare frumoase, ai nevoie de exercitii pentru picioare, cum sunt acestea, recomandate de Self.com.

Tags:
exercitii pentru picioare
exercitii pentru brate
fitness
musculatura abdominala
coapse
gambe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare