Exercitii pentru tonifierea bratelor

Fitness 16.08.2009 dietetik

Cu totii ne-am dori o imagine fara cusur si tocmai din acest motiv exista persoane care sunt foarte atente la tipul de exercitii pe care le selecteaza in  programul de sport. De exemplu daca vrei sa te ingrasi, trebuie sa adopti o alimentatie sanatoasa, sa-i aduci organismului tau un aport caloric mult mai mare decat o faceai inainte si sa faci mult sport. Cele mai bune exercitii fizice sunt cele care solicita masa muscular (exercitiile care implica ridicarea de greutati).

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru ca este vara, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos vor sa-si etaleze silueta, dar unele dintre ele se tem sa o faca pentru ca le lipseste tonusul muscular. Inainte de a te apuca de sport retine trei secrete: fa exercitii aerobice de trei ori pe saptamana, adopta o dieta sanatoasa si include in programul tau de sport exercitii create pentru tonifierea bratelor.

 

Retine ca nu poti sa pierzi din grasimea de pe brate intrucat aceasta se elimina din corp uniform. Tonifierea bratelor este obligatorie cand nivelul de grasimi mai are un pic si depaseste limita normala. Trebuie sa se accentueze pe importanta exercitiile aerobice.
In cele ce urmeaza iti prezentam cateva exercitii cu ajutorul carora vei avea brate mai frumoase.

 

Exercitii pentru bicepsi
Daca pana acum nu ai mai ridicat greutati, iata ocazia potrivita pentru a face asta. Poti incepe cu 5 repetari, dar in mod sigur vei putea face mai mult de-atat.

 

Pozitia corecta pentru acest tip de exercitii  este urmatoarea: spatele este usor curbat, privirea este indreptata in jos, unul din brate sta drept, iar celalalt sprijinit pe un picior. In mana, sprijinita pe un pocior, apuca o gantera si ridic-o. Prin acest tip de exercitii se lucreaza muschii bratelor si pelvisul. Vrei o provocare? Schimba greutatile de 4,5 kg pentru altele de 5,8 kg. fa trei seturi a cate zece repetari.

 

Exercitii pentru tricepsi
Femeile casnice se pot folosi de un scaun pentru a putea face acest gen de exercitii. In ce constau aceste exercitii? Pur si simplu stai pe o banca sau scaun, pozitia corecta este cea de sezut, mainile se duc la spate, palmele sunt intoase si cu ele apuci de o grinda sau bara (care nu trebuie sa fie mobila). Retine este important sa-ti mentii corect pozitia, respectiv spatele drept. Va trebui sa faci ridicari si coborari ale trunchiului, in tot acest timp mentinana-ti spatele drept. Ca sa-ti fie mai usor, imagineaza-ti ca stai cu spatele la perete in timp ce faci ridicari si coborari. Odata ce ai devenit bun la acest gen de exercitii, include in program  un numar mai mare de repetari. Pentru inceput se vor face trei seturi a cate 10 repetari.

 

Exercitii cu bratele intinse
Pentru inceput ia-ti doua greutati (cate una in fiecare mana), tine picioarele usor departate de trunchi si spatele drept. Genunchii trebuie sa fie moi, greutatile se vor ridica mai sus de nivelul umerilor. Apoi usor se coboara bratele, se adopta pozitia de inceput si se ia de la capat. Se vor face 10 repetari a cate 3 seturi.

 

Extensii ale tricepsilor
Nu sunt exercitii cu un grad ridicat de dificultate. Cand te apuci sa faci pentru prima oara acest gen de exercitii ai grija sa nu te lovesti in cap! Pentru inceput, stai in picioare si tine spatele drept. In maini ia o greutate, mainile trebuie sa fie mai sus de nivelul umerilor, da-le pe spate. Practic ridici greutati, dar mainile sunt duse la spate. Se vor face trei seturi a cate zece repetari.

 

Exercitii pentru tricepsi si spate
Incepe cu o greutate. Stai drept in picioare, fandeaza un picior, tine o mana pe un scaun, astfel incat spatele sa fie perfect arcuit. Apuca greutatea cu cealalta mana si ridica bratul, tine cateva secunde bratul intins, dupa care coboara bratul si asigura-te ca este intins, dupa care poti sa o iei de la inceput. Se vor face doua-trei seturi a cate 12-15 repetari. 

Tags:
exercitii
tonifierea bratelor
tricepsi
bicepsi
gantera
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare