Exercitii prin care iti imbunatatesti imediat postura corpului

Sigur ai trecut prin momente de stres major, in care nu puteai schimba nimic sau care nici macar nu tineau de tine, dar ai simtit cu increderea in tine scade pana la nivelul pamantului. Iata cateva imbunatatiri ale posturii care te pot ajuta pe loc. 

1. Trage de umeri in jos si in spate
 
Toate activitatile noastre se desfasoara in fata noastra: cand conducem, cand tastam, cand spalam vase sau cand tocam legumele. Intotdeauna trebuie sa aducem mainile inainte, prin urmare tindem sa aducem tot corpul in fata, inclusiv umerii si gatul. 
 
Solutia rapida: trage de umeri inapoi, pana cand sunt chiar sub urechi, ca si cum ai vrea sa iti unesti omoplatii, apoi trage de umeri in jos, cat mai departe de varfurile urechilor, spre solduri. Prin aceasta miscare te deschizi, iar tu te vei simti mult mai increzator. 
 
2. Trage burta 
 
Fa un mic exercitiu: umfla burta si scoate buricul in afara. Observi cum si umerii vin putin in fata? E clar ca asta nu e o pozitie care sa inspire incredere in sine. 
 
Solutie rapida: Prefa-te ca vrei sa inchei fermoarul de la o pereche de blugi stramti. Trage burta si imagineaza-ti cum incerci sa atingi cu buricul coloana vertebrala. Trage imediat si de umeri inapoi si ridica barbia. 
 

3. Schimba-ti pozitia calcaielor si a genunchilor
 
 
Chiar daca stau jos sau in picioare, cei mai multi oameni au tendinta de a deschide talpile spre exterior, ceea ce inseamna ca genunchii stau intr-o pozitie nefireasca. Nu doar ca asta da senzatia de solduri mai late, dar iti poti pierde echilibrul si te poti alege cu dureri cronice de genunchi. 
 
Solutia rapida: Asigura-te ca talpile tale sunt departate la nivelul coapselor, iar genunchii sunt aliniati cu calcaiele. Pentru a-ti verifica postura corpului, apasa usor pe degetele mari de la picioare. 
 
Aceste imbunatatiri ale pozitiei corpului nu doar ca te vor scapa de niste dureri fizice, dar iti vor da mai multa incredere in tine, te vor face sa te simti bine in pielea ta si sa arati mai bine in poze. 
 
Foto: Hepta
 
Tags:
exercitii
pozitie
postura
incredere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare