Fii in forma de sarbatori!

Secrete 08.12.2009 Madalina Stama

Sarmalute, carnaciori, sorici, piftie, cozonaci, placinte, budinci, iti fac cu ochiul si numai orb sa fii sa nu le vezi cum asteapta ele frumusel pe masa, spunand parca: “Mananca-ma, mananca-ma!”

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si-atunci, ce-i de facut ca sa nu renunti la dieta? Iti pui ochelari de sudura si iti legi mainile? Ar fi inutil pentru ca niciuna din aceste practici nu are efect indelungat. Degeaba, daca creierul este cel care dicteaza. S-ar putea spune ca intri intr-un cerc vicios din care nu mai poti iesi. Sau poti? Renunti la toate saptamanile de dieta, in care te chinuiai sa duci la gura lingura cu supa de varza, pe care o detesti atat de mult?

 

Renunti la acele zile in care faceai sport din greu, transpirand de parca erai in Sahara? Se merita sa renunti la atata truda doar pentru a avea confortul matelor umplute cu bucate ? Ca sa rezisti tentatilor dulci de sarbatori si sa nu arunci la gunoi munca de atata timp din razboiul tau declarat sunculitele, am inclus in materialul de azi sfaturi care speram sa-ti fie de folos.

 

1. Nu renunta la dieta

In primul rand trebuie sa te gandesti la planul pe care il ai in minte (ah, nu sa castigi la loto) si anume sa slabesti. Daca ai semne de intrebare in aceasta priviinta, atunci mai mult ca sigur ca nu te vei tine de dieta. Totul se rezuma pana la urma la puterea de abtinere si la dorinta de a slabi. Scuze de genul “Nu am rezistat tentatiei”, “Am mancat numai o bucatica” nu tin de cald. Practic te minti pe tine insuti.

 

2. Serveste portii mici si light

Marea problema pe care au observat-o specialistii in randul persoanelor care celebreaza sarbatorile de iarna, o reprezinta “ciugulirea” de-a lungul zilei din bucate, pentru ca seara sa se indoape. Si uite asa kilogramele in plus sunt la un pas distanta. Preciz ca a ciuguli inseamna a manca putin din toate. Evident ca nu este o practica buna, astfel este alimentata foamea.

 

Nu face si tu la fel! Serveste mese regulate, astfel pui foame in cui. Daca prietenii te-au adaugat si anul acesta pe lista invitatilor pentru party, pregateste-te! Nu ma refer sa-ti scoti din sifonier costumul cel mai bun. Ci sa mananci ceva inainte, tocmai pentru a nu te indopa la party. Serveste inainte cateva legume crude si bea cateva pahare cu apa. Dupa principiul:” Cei mai buna si mai buna decat apa chioara”.

 

Tags:
sarbatori de iarna
sfaturi
bucate
sarmale
sorici
carnati
placinte
budinci
dieta
kilograme in plus
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare