Flotari si genuflexiuni

Nu e film despre sport sau armata in care un domn sever sa nu ceara cate un numar imposibil de flotari. In timp ce se pare ca aceste flotari sunt de neegalat in ceea ce priveste eficienta, nimeni nu este un fan al flotarilor, pentru ca sunt neplacute chiar si pentru un Arnold plin de muschi. Se spune deasemenea despre femei ca nu reusesc sa execute corect flotarile, din pricina dificultatii. O fi adevarat, dar antrenoarea mea de la sala executa flotari cu o usurinta si placere care mi-au inspirat cateva intrebari, cu al caror raspuns vin la dumneavoastra astazi.

In ceea ce priveste genuflexiunile, avem o colega care poate face si 100 deodata, corecte si fara efort. Dar nici la ea, nici la antrenoarea mea nu am vazut ceea ce americani numesc un "burpee" - combinatie de flotare cu genuflexiune. Un exercitiu greu, pe care l-am incercat pentru prima oara si pe care il recomand pentru multele beneficii pe care le are asupra conditiei fizice.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum se efectueaza genuflexiunile - flotari?

Avantajul acestui exercitiu este ca nu necesita echipament, se poate efectua oriunde si inlocuieste intr-o oarecare masura un antrenament complet. Poza de mai jos ne arata exact care este procesul care duce de la genuflexiune la flotare. Fiind totusi un exercitiu foarte solicitant, ar trebui efectuat prima oara sub supravegherea antrenorului.

Asezati-va pe vine, sprijinit in maini. Incet, intindeti picioarele in spate si si indoiti mainile pana ajungeti in pozitia de flotare. Executati flotarea si imediat aduceti picioarele la loc dedesubt. Sariti aterizand in pozitie de genuflexiune. Este intr-adevar greu de facut la inceput, dar antreneaza toate grupele de muschi, este totodata si un exercitiu cardio, si un inlocuitor pefect, la 3 serii de cate 8, al unei ore de sala.

 

Tags:
flotari
genuflexiuni
burpees
antrenament complet
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare