Ghidul alergatorului incepator

Fitness 06.08.2010 Otilia Ignat

Alergatul nu este chiar o joaca. De cele mai multe ori renuntam la jogging pentru ca regulile de baza ale acestei forme de miscare sunt incalcate, din nestiinta, iar 20-30 de minute de alergare, pe zi, par un efort prea mare pentru a fi repetat.   

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si totusi, exista cateva trucuri, care respectate, te pot transforma intr-un alergator de cursa lunga, iar jogging-ul o sa fie o placere.

 

Pasul 1
Incepe prima sedinta de jogging cu o incalzire de 10 minute. Intinde-te, rasuceste-te, respira si pune-ti sangele in miscare.

 

Pasul 2
Alterneaza un minute de alergare usoara, cu un minute de mers. A doua zi, alearga doua minute si mergi un minut. A treia zi sari la trei minute de alergare si pastreaza minutul de mers. Ritmul de trei la unu trebui sustinut cel putin trei-patru zile. Abia dupa aceea poti adauga inca un minut de alergare.

 

Regula pasilor marunti trebuie respectata, cel putin doua saptamani. In momentul in care ajungi la cinci minute de alergare usoara, relaxeaza-te timp de doua minute de mers. Acest ritm se metine cel putin o saptamana.

 

Pasul 3
Alearga doar pe suprafete plane. Chestia aia cu urcat scari in pas alergator este o treaba de profesionisti, la care poti ajunge abia in a doua luna de antrenament, si doar daca ai o forma fizica buna.

 

Tags:
miscare in aer liber
slabire rapida
respiratii
tonus cardiac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare