Ghidul fetelor lenese

Secrete 12.02.2010 Madalina Stama

Caci aici se ajunge cand nu tii dieta si nici nu faci sport, cand ai mereu scuze de partea ta, si iti e greu sa recunosti ca vina-ti apartine. Scuze de genul ”nu am mers la sala pentru ca e urat afara ori” nu tin dieta pentru ca sunt mai tot timpul ocupata” nu tin de cald. Ce-ati putea face in schimb? Sa recunosteti ca aveti o problemea in ceea ce priveste comoditatea si sa luati masurile necesare eradicarii acestui dusman care va distruge silueta. Lista-i lunga si inceputu-i greu, dar luati-le usor. 

1.Mersul la cumparaturi
Mersul pe jos face piciorul frumos, si nu sunt vorbele unui misogin. Doamnelor, va spune asta o feminista convinsa. Inlocuiti shoppingul (stiti voi, statul ore-n sir in magazine pana cand gasiti ce va place) cu facutul cumparaturilor. L-ati putea numi un “altfel de fitness”. Mersul de la piata ori supermarket pana acasa ori pana la masina, tot activitate fizica se cheama. Aveti un catel? Foarte bine! Scoteti-l la plimbare sau invatati-l sa alerge in ritm cu stapanul sau. Si ca tot am vorbit de plimbari, haide sa vedem si urmatorul sfat.
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

2.Plimbari
Faceti o plimbare de 2-30 de minute in jurul blocului sau daca aveti langa bloc un parculet, puteti sa va plimbati prin el. Nu este nevoie sa scoateti untul din voi. Inceperea unui stil de viata sanatos prin exagerari, si nu prin pasi mici, nu garanteaza efectele pe termen lung. Nu este nevoie sa alergati, pur si simplu sa va plimbati. Va relaxati in acest fel, preveniti kilogramele-n plus si aveti grija de inima. Efectele se vor vedea daca veti lasa si voi comoditatea deoparte. Doua-trei plimbari pe saptamana garanteaza efectele dorite intr-o luna de zile. Asta ar trebui sa va motiveze indeajuns.
 

3. Miscare, cuvant magic
Miscare, miscare si iarasi miscare, Asta ar trebui sa va spuneti tot timpul. Mersul pe jos de la mall pana acasa, din parcare pana acasa sau de la gradinta celor mici pana acasa sau de ce nu mersul pe scari in locul luarii liftului sunt  cateva exemple de activitati fizice usoare, dar  carora nu le garantam efect pentru ca nu stim de fapt cat de mult putem realiza cu pasi mici. Chiar daca o sa radeti, urcatul si coboratul treptelor ajuta. Urcatul si coboratul cu liftul este alegerea leneselor. Iesiti din aceasta clasa, care nu va imbunatateste imaginea, si faceti ceva pentru voi insiva! Faceti miscare. Nu priviti activitatea-n sine ca pe ceva plictisitor, urcatul si coboratul scarilor tonifica fesierii, ceea ce s-ar traduce printr-un fundulet bombat. Indeajuns de motivate sa ramaneti active? Iata cateva activitati care ard caloriile.

-30 de minute  de gradinarit arde 179 de calorii
-30 de minute de joaca cu cei mici arde 143 de calorii
-30 de minute de curatat prin gospodarie arde 89 de calorii
-10 minute de dus ard  64 de calorii
-60 de minute de shopping arde 164 de calorii.
 

4. Comoditatea nu se combate numai prin sport
Ci si prin adoptarea unei diete sanatoase, prin numararea caloriilor si prin micsorarea portiilor. Daca sunteti ideajuns de lenese incat sa priviti numararea caloriilor ca pe ultima activitate pe care ati face vreodata, atunci ramaneti totusi la ideea,ca inceputul dietei poate porni de la reducerea portiilor generoase, asta va face constiente de greselile facute odinioara. Veti deveni chibzuite si veti manca echilibrat.

Tags:
fete lenese
plimbari
alergat
cumparaturi
calorii
dieta
portii
dietetic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare