Grapefruit, fructul perfect in dieta

Aceasta portocala mare si usor amaruie, zemoasa si tonica, este una dintre cele mai sanatoase citrice, sucul de grapefruit avand de doua ori mai putin zahar decat celelalte citrice si de doua ori mai multe vitamine. Originar din sudul Indiei, supranumit si Citrus Paradisi, fructul de grapefruit poate fi consumat tot anul, dar este o adevarata binefacere in perioada rece, pentru cantitatea impresionanta de vitamine pe care o contine.

Predominanta este vitamina C, 150 de grame de grapefruit avand peste 70 la suta din necesarul zilnic. Pe langa vitamina C, fructul abunda de vitamina A si vitamine din grupul B, toate actionand ca antioxidanti foarte puternici, in lupta cu vesnicul inamic – radicalii liberi.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ideal este faptul ca, in 150 de grame de grapefruit sunt doar 60 de calorii, astfel ca il poti consuma practic fara limite, fiind cea mai saraca in calorii dintre toate citricele. La atat de putine calorii, gustul usor amarui al grapefruitului este aproape complet anulat cu o lingurita de miere (16-20 de calorii), combinatia intre grapefruit si mierea de albine fiind un adevarat cocktail de energie.  

Nu trebuie omis nici aportul semnificativ de fibre, care contribuie la eliminarea grasimilor si la o buna functionare a tubului digestiv. Cea mai mare parte a fibrelor se afla in coaja alba, asa ca recomandat este sa consumi fructul cu totul, nu doar sucul. Este recunoscuta capacitatea acestui fruct de a contribui la eliminarea toxinelor si de a combate eficient efectele secundare produse prin acumularea de noxe, fiind util fumatorilor. 

  

Este foarte bogat in minerale, cele mai bine reprezentate fiind potasiu, fosforul, calciul, magneziu si seleniul, scrie Wh Food. 

Consumat constant, fructul de grapefruit, ajuta la prevenirea cresterii in greutate, prin mentinerea la un nivel constant a concentratiei de insulina din sange, ceea ce il face un ajutor pretios in orice dieta care urmareste pierderea in greutate.  

Tags:
grapefruit
fructe
calorii
diete pentru scaderea in greutate
vitamina A
magneziu
potasiu
radicali liberi
zahar
miere de albine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare