Greseli pe care ar trebui sa nu le faci dupa alergat

Fitness 21.12.2015 Dana Lazar

Alergatul pare simplu, iti misti picioarele mai repede si ai rezolvat. Insa nu este chiar asa. Chiar daca nu iti dai doctoratul pe subiect, tot trebuie sa stii cateva lucruri care te ajuta sa alergi mai usor. Acum discutam despre ce se intampla dupa ce te opresti din alergat.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Fa stretching

Imediat ce ai terminat traseul pe care vroiai sa il alergi fa stretching. In acest fel indepartezi durerile musculare si articulare. Altfel s-ar putea sa suferi chiar si cateva zile la rand, mai ales daca nu ai corpul pregatit sa alerge. 

 

2. Mananca

Cred ca asta te va face sa te simti bine. Nu spunem noi prea des 'mananca'. Este insa important: intr-un interval de doua ore dupa ce ai alergat trebuie sa iei o masa sanatoasa. In acest fel iti ajuti muschii sa isi refaca depozitele de energie si sa devina mai puternic. Ceea ce este foarte bine pentru metabolismul tau. Masa pe care este bine sa o iei trebuie sa aiba multe proteine si carbohidrati.

 

3. Bea apa

Dupa ce faci sport in mod normal trebuie sa te simti un pic euforic. Daca nu ai acest sentiment este foarte probabil sa fii deshidratata. Deshidratarea iti da oboseala, crampe, stari proaste de dispozitie. Asa ca bea apa si in timpul exercitiilor si cand se termina.

 

4. Schimba-ti hainele

Este adevarat ca iti vine sa te trantesti pe o canapea si sa nu te mai ridici de acolo. Insa nu merita sa ramai in hainele in care ai alergat intrucat pielea capata un miros neplacut si poate sa faca fel de fel de infectii. 

 

5. Planifica urmatorul alergat

Cand este vorba despre alergat cel mai greu este sa te pornesti. Nu iti vine sa te trezesti mai devreme. Nu iti vine sa lasi canapeaua seara. Insa odata pornit te simti minunat. Iar cand se termina chiar euforic. Profita de aceasta euforie ca sa iti stabilesti urmatoarea sesiune de alergat. Maine la aceeasi ora?

 

 

Tags:
alergat
deshidratare
durere musculara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare