Gustari delicioase cu putine calorii

Exista ideea preconceputa ca alimentele cu putine calorii nu sunt gustoase. Nimic mai fals. Exista combinatii delicioase, care au foarte putine calorii si care sunt foarte sanatoase si de care te poti bucura in conditii de siguranta pentru silueta ta. O alta idee falsa este aceea ca in timpul unei diete hipocalorice, iti va fi mereu foame. Fals. Cea mai buna solutie, pentru a imbina utilul cu placutul, adica o dieta saraca in calorii, in cursul careia sa nu te lasi chinuita de senzatia de foame este sa mananci cate ceva la fiecare patru ore, ne recomanda  Buzzle. In plus, exista preparate delicioase, cu foarte putine calorii si fara niciun prejudiciu adus gustului.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata cateva dintre cele mai sanatoase, gustoase si hipocalorice gustari.

Hummus cu legume. Este o solutie perfecta in orice moment al zilei. Gustos, sanatos si foarte satios. Hummus-ul se combina excelent cu morcovii, telina, castravetii, rosiile sau cu salata verde.   

Cerealele cu lapte degresat sunt ideale la micul dejun, dar sunt foarte potrivite si in alte momente ale zilei. Un bol de cereale integrale si o ceasca de lapte degresat te fac sa te simti satula pentru multa vreme. Poti adauga fructe de padure sau stafide. Cerealele se pot consuma si impreuna cu iaurt fara grasime.  

Paine integrala cu unt de arahide. Combinate fac parte din categoria gustarilor foarte sanatoase si foarte gustoase. Cu o singura conditie. Ca stratul de unt de arahide sa fie subtire. Painea integrala iti aduce o portie sanatoasa de fibre, iar untul de arahinde grasimi esentiale. 

Salata. Este recomandata indiferent de cantitate cu o singura precizare fundamental necesara. Elimina sosurile cremoase, care contin smantana si maioneza. Foloseste pentru salata legume verzi, dar si broccoli, dovlecei, rosii, varza, fasole sau naut. Poti adauga branza de vaci sau carne slaba la gratar. Pune suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper si ai o masa completa, satioasa si cu foarte putine calorii. 

  

Oua. Bate albusul de la doua oua, adauga verdeturi si prajeste-le intr-o lingurita de ulei (este perfect suficient), adauga sare si piper si bucura-te de o gustare sanatoasa. O alta varianta sunt ouale fierte. Doua oua fierte, alaturi de putina branza de vaci sau o bucatica de carne slaba, sunt o masa perfecta cu minimum de calorii. Poti combina ouale fierte cu o salata verde. Este delicios, satios si hipocaloric.   

Tags:
dieta hipocalorica
calorii
lapte de soia
fructe
carne
dieta vegetariana
tofu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare