Gustari rele care iti fac bine

Uneori ceea ce era considerat rau, devine o gustare sanatoasa si buna. Tot asa si in cazul gustarilor "rele" care iti fac bine. Si asta pentru ca uneori regulile se schimba.

Branza grasa a fost mereu condamnata de nutritionisti, dar acum este considerata o solutie excelenta pentru o gustare sanatoasa. De ce? Pentru ca aduce un aport important de grasimi sanatoase, calciu si, in plus, inhiba apetitul pentru cateva ore. Datorita tuturor acestor "proprietati", branza grasa a trecut pe lista gustarilor sanatoase. O recomandare: nu exagerati!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ciocolata a fost de multa vreme reabilitata. Aducem argumente in plus! Ciocolata contribuie la cresterea masei musculare, creste rezistenta generala a organsimului, datorita cantitatii foarte mare de antioxidanti pe care aceasta o contine. Elementul minune este ingredientul principal: cacaua. Ciocolata este ideala ca sursa de energie inainte de antrenament! Deci trecem ciocolata, din nou, pe lista gustarilor "rele" care iti fac bine!

Arahide prajite au fost blamate. Situatia a fost reevaluata si s-a dovedit ca desi sunt prajite arahidele sunt foarte bogate in antioxidanti. Secretul sta in cantitate. Sunt ideale pentru o gustare, dar excesul nu este recomandat.

Lapte cu ciocolata a fost trecut pe lista alimentelor sanatoase. Daca nu contine inutil de mult zahar, laptele cu cacao este un amestec de proteine, grasimi, carbohidrati si micronutrienti. Aceasta combinatie aduce un aport perfect de vitamina D si calciu, elemente mereu necesare pentru o viata sanatoasa. In plus laptele cu ciocolata este ideal inaintea sesiunilor de fitness pentru aportul ideal de energie care sustine efortul fizic sustinut.

Vin rosu recomandata mereu in cantitati mici, se dovedeste a fi o cale eficienta de reducere a concentratiei de colesterol. Vinul rosu contine resveratrol, care are proprietatea de a proteja vasele de sange. Nu in ultimul rand cercetatorii au descoperit ca flavonoidele din vin protejeaza celulele pielii de arsurile solare, scrie Yahoo Shine.

Aceasta a fost o demonstratie a faptului ca nimic nu este rau, atata vreme cat exista o masura. Chiar si gustarile "rele" iti fac bine, atata vreme cat tinem calea de mijloc!


Tags:
gustari rele care iti fac bine
fitness
metabolism
gustari sanatoase
dieta
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare