Gustari sanatoase de 100 de calorii

Ne-am gandit ca este util daca ai la indemna o lista a gustarilor sanatoase de 100 de calorii. Nu se stie niciodata cand ai chef de ceva bun, cand iti este foame si vrei neaparat sa rontai ceva. Asa ca este bine sa ai la dispozitie toate aceste informatii, ca sa-ti fie usor sa alegi, ceea ce este cu adevarat bun, sanatos si are putine calorii, pentru gustarile dintre mese.

O dieta sanatoasa recomanda doua gustari, intre mesele principale, dar este ideal daca acestea au putine calorii. Gustarile care iti satisfac nevoia de a manca ceva si care se invart in jurul a 100 de calorii sunt alegerile ideale. Asa ca iata lista de gustari sanatoase, de 100 de calorii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un bol mediu cu floricele, fara grasimi are circa 100-110 calorii. Ai grija cata sare adaugi. Le poti “condimenta” foarte bine cu amestecuri aromate de ierburi si mai putina sare.

Trei linguri de branza cottage si o felie de pepene galben. Impreuna au exact 100 de calorii, 0,7 grame de grasimi sanatoase, 5 miligrame de colesterol si un gust foarte bun!

Trei biscuiti din cereale integrale si trei felii mici de cascaval degresat. Un truc: foloseste biscuiti rotunzi, iar bucatele de branza nu trebuie sa depaseasca dimensiunea acestora. Gustarea are 100 de calorii, este gustoasa si satioasa, aducand in plus si ceva calciu si proteine, pe langa cele 1,2 grame de grasimi sanatoase.

Exact 14 migdale! Inseamna doar 100 de calorii, fibre, proteine, fara nici un strop de sodiu, fara colesterol. Sunt combinatia perfecta pentru o gustare la volan. O alta varianta: fix 20 de seminte de fistic!

 

Un mar copt, ramane una dintre cele mai bune si sanatoase gustari. Adauga putina scortisoara, si vei avea o gustare de 100 de calorii, fara grasimi, dar bogata in fibre, minerale si ceva vitamine. Nevoia de a rontai iti este perfect satisfacuta de opt baby carrots si doua linguri de hummus. Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamina A, iar hummusul iti aduce proteine, totul pentru 100 de calorii.


Un mar si doua lingurite de unt de arahide, aduc ceva mai putin de 100 de calorii intr-o gustare delicioasa, bogata in vitamine, grasimi sanatoase, fara nicio urma de colesterol.

 

Un iaurt cu o lingurita de seminte crude de floarea soarelui. Semintele inseamna doar 20 de calorii, dar sunt pline de grasimi sanatoase, proteine si fibre. Despre beneficiile iaurtului nu mai amintim. Insumat, aceasta este o alta gustare care nu depaseste 100 de calorii. Pentru ca iaurtul este o adevarata mina de aur, o alta varianta de gustare sanatoasa, de 100 de calorii este un bocan de iaurt si o lingurita de miere, peste care pot adauga o lingurita de fulgi de migdale sau nuca pisata. Este absolut delicios!

Exista si gustari mai consistente. De exemplu o jumatate de cartof copt si doua lingurite de salsa proaspata. Totul inseamna circa 100-110 calorii, ceva vitamine si cabohidrati. O alta solutie racoritoare si foarte gustoasa este o cana de supa de rosii. Variantele raw sunt cele mai bune, dar si cele mai gustoase. Adauga ierburi aromatice din besug si, daca este posibil ceapa si usturoi! Delicios si doar 90-100 de calorii. 

 

La toate acestea, pe lista gustarilor sanatoase de 100 de calorii se poate adauga o jumatate de banana inghetata, o cana de zmeura, o portocala, doua felii groase de ananas proaspat, un mar si un pahar mare de lapte degresat, scrie Web MD.

Daca dieta ta iti permite sa depasesti baremul de 100 de calorii, gustarile sanatoase pot fi combinate in zeci de variante, fara sa depasesti o limita de 200 de calorii, valoarea maxima normala pentru o dieta echilibrata de 1600-1700 de calorii pe zi.

Tags:
gustari sanatoase de 100 de calorii
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare