Hidrateaza-ti pielea pe timp de iarna

Iarna cea blanda a plecat si pielea mi se increteste numai la auzul viscolului ce bate pe la colturi. Se anunta perioade geroase si primul care are de suferit din cauza asta este tenul. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Obrajii mi se inrosesc la fiecare iesire din casa iar mainile incep sa mi se crape, neadapostite de manusi. 
 
 
In perioade de iarna, pielea e vizibil afectata de temperaturile scazute. De aceea m-am pregatit ca la carte sa o protejez. 
Ghidul de supravietuire a tenului pe timp de iarna contine : crema hidratanta, scrub de corp, sapun, tonic, balsam de buze, burete pentru scrub si apa. Multa apa.
 
 
Exfolierea, curatarea in profunzime a tenului si hidratarea sunt cele trei chei pentru o piele stralucitoare, pe timp de iarna. 
Primul pas este sa beti apa permanent. Hidratarea e cheia principala in prevenirea tenului uscat. Beti apa si ceaiuri si incercati sa stati departe de cafea si alcool. 
 
 
Exfoliati-va o data pe saptamana cu ajutorul unui scrub. In felul acesta indepartati mai usor celulele moarte si le faceti loc celor noi. Puteti folosi un scrub din comert sau, puteti face unul acasa. Aveti nevoie doar de o mana de malai sau de niste zat de cafea cu care va frecati puternic trupul. 
 
 
Daca nu v-ati calit pana acum, e cazul sa o faceti. Chiar daca e frig de va tremura dintii, incercati sa folositi mai putina apa calda. Asta din cauza ca apa calda indeparteaza uleiurile naturale de pe piele. Nu faceti dus mai mult de 5 minute si stati departe de baile cu bule. 
 
 
Folositi o crema hidratanta dupa baie. Lotiunile cu aloe vera si nuca de cocos sunt indicate pentru ca se absorb extrem de rapid in piele. Nu uitati de crema de maini, sunt primele afectate de ger.
 
 
Balsamul de buze da farmec chipului si va tine buzele gata de saruturi pasionale, oricand se iveste ocazia. Folositi-l cu incredere, mai ales acum cand cad fulgii pe pielea sensibila. Pentru a indeparta celulele moarte de pe buze folositi o periuta de dinti, o data pe saptamana. 
 
 
Nu uitati ! O piele hidratata va intoarce capul admiratorilor chiar daca e infofolita in haine groase.
 
Tags:
hidratare
ten iarna
piele uscata
creme de hidratare
infrumusetare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare