Idee de gustare: bruschete cu piure de fasole alba

Te-ai gandit vreodata ca poti sa consumi fasolea alba si pe post de gustare intre mese? Prepar-o sub forma de piure si consum-o cu paine prajita.
 
Cum prepari piureul de fasole alba?

Ingrediente:
 
- o ceapa mica;
 
- 4 catei de usturoi;
 
- 3 linguri ulei de masline;
 
- 2 linguri suc de lamaie;
 
- sare si piper;
 
- o legatura de patrunjel;
 
- o cana de fasole alba.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Lasa fasolea la inmuiat cel putin 8 ore, dupa care pune-o la fiert in 2-3 ape, ca sa eviti surprizele neplacute, balonarea si gazele intestinale.
 
2. Cand fierbi fasolea in ultima apa, adauga ceapa taiata pe sferturi si 3 catei de usturoi. Adauga sare si piper si las-o sa fiarba pana se inmoaie.
 
3. Scurge fasolea de apa, amestec-o cu blenderul cu uleiul de masline, sucul de lamaie, cateva linguri din supa in care a fiert si catelul de usturoi ramas.
 
4. Orneaza piureul cu patrunjel.
 
5. Prajeste cateva felii de paine, freaca-le cu un catel de usturoi si unge-le cu piureul de fasole.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto si reteta: nytimes.com
 
Tags:
gustari
idei gustari
fasole alba
piure fasole alba
retete cu fasole
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare

sati