Te-ai gandit vreodata ca poti sa consumi fasolea alba si pe post de gustare intre mese? Prepar-o sub forma de piure si consum-o cu paine prajita.
Cum prepari piureul de fasole alba?
Ingrediente:
- o ceapa mica;
- 4 catei de usturoi;
- 3 linguri ulei de masline;
- 2 linguri suc de lamaie;
- sare si piper;
- o legatura de patrunjel;
- o cana de fasole alba.
Mod de preparare:
1. Lasa fasolea la inmuiat cel putin 8 ore, dupa care pune-o la fiert in 2-3 ape, ca sa eviti surprizele neplacute, balonarea si gazele intestinale.
2. Cand fierbi fasolea in ultima apa, adauga ceapa taiata pe sferturi si 3 catei de usturoi. Adauga sare si piper si las-o sa fiarba pana se inmoaie.
3. Scurge fasolea de apa, amestec-o cu blenderul cu uleiul de masline, sucul de lamaie, cateva linguri din supa in care a fiert si catelul de usturoi ramas.
4. Orneaza piureul cu patrunjel.
5. Prajeste cateva felii de paine, freaca-le cu un catel de usturoi si unge-le cu piureul de fasole.
Pofta buna!
Citeste si 5 pasi pentru o digestie mai buna.
Sursa foto si reteta: nytimes.com
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves